CytSaiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir kaç şey de ben söyleyeyim.

Muhakkak ödeme talimatınız olsun. Üzerinize olan elektrik, su, sabit hat gibi faturalarınızı zamanında ödeyin.

Nakdi hayatınızdan çıkarın, her işleminizi kredi kartınız ile yapın. 2-3 adet kredi kartını aktif şekilde kullanın.

Kredi kartınızın dönem borcunun tamamını ödeyin.

Kredi kartı limitiniz, aylık beyan ettiğiniz gelirin maksimum 2 katı olsun. Daha fazlasını kabul etmeyin.
Çoğu insan bu noktada patlıyor, yüksek limite asla hayır demiyorlar. Kesinlikle hayır demeyi bilin.

Burada iki seçenek var, ya kredi skorunuz düşük, limitlerini yüksek olur ya da limitleriniz düşük, kredi skorunuz yüksek olur.

Avans hesap kullanmak negatif değil, pozitif bir durumdur bu arada.

Limitleriniz gelirinize göre olmazsa, skorunuz yüksek olamaz bunu asla unutmayın.

He bir de, 5.000 TL de olsa 6 taksitli bir kredi çekip, ay ay ödemeniz yararınıza olacaktır.

Hocam örneğin 12.000 TL maaş alıyorum diyelim. 50.000 TL kredi kartı limitim var. Ben bunu 10.000 TL çeksem limitini nasıl olur ? Beyan ederken de 12.000 TL maaşım var derim misal. Bu arada faturalarımın hepsi otomatik ödeme talimatında bazen ben bile erken ödeme yapıyorum talimat öncesi. 2. Kredilerimi mutlaka zamanında ödüyorum son ödeme tarihi gelmeden erkenden ödeme yapıyorum. 1.Madde de belirtiğim olay nasıl olur sizce ? Bu arada dönem borcum ne ise, tamamını gerçekleştiriyorum