1. Yol parası belli olmaz ama sen almasan dahi devlet bir şekilde sana o parayı ulaştırır. Bölük assubayı maaşı yalnış hesaplamıştı. 3 TL Ptt ile eve geldi verdiler
2. Bu senin gideceğin şehire, ordaki yemekleri şirket mi yapıyor yoksa birlik kendi bünyesinde mi yapıyor. Bu yemeklerin lezzetini belirler, yemek seçermisin yoksa herşeyi yerim diyenlerden misin? Ben 10 sene askerlik yaptım daha bunu yemem dediğim yemek olmadı. Ama ben sadece doymak için yiyordum lezzetine tadına görüntüsüne hiç bakmazdım.
Çarşı izni varsa o zaman biraz harcarsın melemen vazgeçilmez öğlende yemek yersin gezdim tozdum kafeye oturdum bunu hesaba kat ama öyle çarşı izni olsa dahi her hafta kimse çıkartmaz ayda 1 belki. Doğuya gidersen zaten nöbet-uyu-ye üçgeni içinde geçer hayatın o zaman da para harcamaya fırsatın olmaz. Aburcubur seviyorsan da para yetiştiremezsin. Bu tamamiyle senin yaşantınla alakalı. Çorabını yıkamaya bile üşenen ve günlük çorap alan da var aynı çorabı aylarca giyen de bu para olayı uzar gider.