Hocam tümüne soru cevap yapsak aşırı uzayacak, umarım siz haklısınızdır, benim gözlemlerim bu yönde, konuyu açan arkadaş gibi dolu insan var, oylama yapsak emin olun aşı sonrası kalpte sorun deneyimleyen ve gören çok kişi çıkar bu forumdan. Benim iş arkadaşlarım sırf zorunlu diye aşı oldu hasta bile değillerken, şimdi sürekli çarpıntıları yüzünden devamlı kontrol ettiriyorlar. Covid olmadan aşı olan dolu insanda da var bu sorun. Umarım herkes sıkıntısız atlatır bunu, size de sağlıklı günler hocam =)
Aşı karşıtlarından beklentim ortaya saygı değer bilimsel araştırmalar koymaları.
Ama yok.
Ben mürit değilim bir bilimsel araştırmanın sonucunda edindiğin fikri, onu yanlışlayan saygıdeğer başka bir araştırma ile değiştirebilirim.
Aşı fabrikam yok, sağlıkçı değilim.
2 sene boyunca evlere kapandık, bilgisayarların başında toplantılar yaptık, evde kek ekmek yapıp tıkındık.
Corona kalp damar sağlığını bozuyor ve evde geçirilen 2 sene de damarları tıkamak için gerekli hareketsizliği sağladı.
Yani arkadaşınızın çarpıntılarının nedeni aşı mı? Fazla kahve içmesi mi? Yaşlanması mı? Karantina dönemlerindeki hareketsiz yaşam mı? Geçirdiği corona hastalığıının kendisi mi?
Ülkedeki ölümlerin %40'ı kalp damar hastalığından gerçekleşiyor.
Siz tüm ülkeyi aşılarsanız ölen her 500 kişinin 200 bini kalp damar hastalığından gidecek ve hepsi aşılı olacak.
Düşük yapan kadınların da çoğu aşılı olacak, hatta bu sene depresyona giren hastaların da çoğu aşılı olacak.
Arada bilimsel şekilde nedensellik kurmadığınız sürece 2 değişken arasındaki korelasyon anlamlı değildir.