Neden 50 tl ye logo alınmaz?
Son zamanlarda çok sık karşılaştığım olumsuz bir durum hakkında bilgilendirme amaçlı ufakta olsa bir yazı yazmak istedim.
Hiç kimse size 50₺ ye profesyonel bir çalışma yapmaz, profesyonel olarak çalışan birisi zaten emeğini bu kadar ucuza satmaz.Yapacağı max hazır şablonları renklendirip 1 2 değişiklik yapıp size sunmak olur.İleride yaşayacağınız sıkıntıları siz düşünün, patentinden başka bir firma ile aynı logoya sahip olmaya kadar...Ama yıllardır her yerde o logoyu kullanırsınız insanlar sizi bu logo ile tanır ne yapacağınızı bilemezsiniz.O yüzden bir iş yaptırırken 1 kere para vereceğinizi düşünüp sağlam birisi ile çalışın.Yanlış anlaşılmasın diğerleri kötü ben iyiyim diye bir yere getirmeye çalışmıyorum konuyu, forumda grafik tasarımcılar kategorisinde tasarım konusu yüzlerce görüntülenme almış, yüzlerce pozitif yoruma sahip birçok tasarımcı meslektaşım var, trade benim gözümde bir ölçü değil artık fakat diğerlerine nazaran bi tık daha güvenilir.En azından yaptıkları işler belli.Ama insanlar gidip 40 tl ye 50 tl ye logo yaptırma peşinde.Bu durumda karşılaşabileceğiniz senaryoları sizlere sıralayayım.
50 tl ye logo yaptırırsın beğenmezsin ücret iadesi istersin karşı tarafın mesajı
-50tl ye ne bekliyordunuz ücret iadesi olmaz
50 tl ye logo yaptırırsınız bi tık fazla revize istersiniz karşı tarafın mesajı
-50 tl ye bu kadar uğraşmam
50 tl ye logo yaptırırsınız vektörel çalışma dosyasını istersiniz karşı tarafın mesajı
-vektörel ne hocam ben sadece png biliyorum
bunun gibi saçma sapan mesajlarla karşılaşıp lanet olsun diye bana yazan birçok müşterim oldu.Burada sadece alıcılara değil yapana da bir şeyler söylemek gerekiyor.Paraya ihtiyacınız olabilir, nereden ne koparırsam kar diye düşünüyor olabilirsiniz.Fakat Don Miguel Ruiz'in şu sözünü unutmayın, Ne yaparsan yap yapabildiğinin en iyisini yap...
Parayı düşünmeden kaliteli işlere odaklanırsanız zaten para sizi bulacaktır.İyi forumlar