İstisnalar kaideyi bozmamak üzere kadın sürücülerin erkeklere nazaran trafikte daha az kontrollü, daha ağır ve aksak oldukları tartışma götürmez bir gerçeklik tabi ki ama farklı farklı kişilerin belirttikleri farklı farklı gerekçelerden hangisi ya da hangileri bunun asıl sebebi çok emin değilim. Erkeklerin 3 boyutlu algılarının daha gelişmiş olduğu ile ilgili açıklama bana en mantıklı gelen açıklamalardan biri oldu.. ancak sebebinden bağımsız olarak bunun çözümü ne olabilir onunla ilgili hiç bir fikrim yok. İdeal bir dünyada ve ideal bir trafikte, nispeten zayıf sürücülük yetileri olan bir bireyin araç kullanmasının aslında sorun olmaması gerekiyor ancak Türkiye'deki özellikle büyük şehirlerin kaotik trafiğinde akışı bozmadan araç kullanmak daha ileri sürüş yetileri ve pratiklik gerektiren bir durum oluşturuyor..
Bunun yanı sıra kadınların genel olarak kurallara daha saygılı olduğu, daha az hız yapma eğiliminde oldukları da doğru olsa da, bilhassa ufak boyutlu kazalara zemin hazırlama bağlamında erkeklere göre çok daha fazla hata yaptıklarını düşünüyorum. Ben de hemen her sokağa çıkışımda, kadın sürücülerin önemli bir kısmının gerçekten sürüş alanına hakim olmadığını, aynaları yeterince kontrollü ve doğru kullanamadıklarını, sıklıkla aracı şeritte bile tutmayı beceremediklerini ve trafiğin pratik akışını bozacak pek çok aksaklığa sebep olduklarını görüyorum. Genel olarak da kadınların, erkeklere göre multi-task yetilerinin daha gelişmiş olduğunu düşündüğümden de bu benim için şaşırtıcı bir şey aslında ama demek ki sosyal hayatta multitask olmak ile araç sürerkenki gereksinimler ve işleyiş mekanizması birbirinden farklı. Ancak sebepleri ne olursa olsun bir gerçek var ki kadın sürücülerin trafikten çekilmesini istemek ya da beklemek uygulanabilir bir beklenti değil.. Çözümü nedir ya da var mıdır onu da bilmiyorum