Taksitleriniz kredi kartınızın limitinden düşer. Örneğin siz 3 taksitle 15 bin TL bilgisayar aldınız, o aydan itibaren 5k kredi kartı limitiniz kaldı. Diğer ay size 5000 TL ekstre borcu gelir. Bunu ödediğinizde limitiniz 5k'dan 10k'ya çıkar. Tüm ekstre borcunu ödediğinizde size faiz işlemez. Siz limitimi arttırıp taksitli başka şeyler almak istiyorum diyorsanız 15k yatırdığınızda limitiniz 5k ise 20k'ya çıkar ancak taksitler değişmez. Diyelim yatırdınız ve 3 taksitle yine 15k'ya bir bilgisayar daha aldınız diyelim. Diğer ay gelecek ekstre borcu ilk bilgisayarın 2. taksidi olan 5k + yeni aldığınız bilgisayarın taksidi 5k olmak üzere 10k olacaktır. Ancak sizin 15k para yatırdığınızı düşündüğümüzde aslında o ay para ödemeniz gerekmeyecektir. Çünkü ödeme tutarınız gereken 10k'dan 5k fazla ödeme yaptınız.

Bu işler biraz karışık bende biraz karıştırmış gibi oldum, inşallah anlaşılır.
Tüm ekstre borcunu ödemeden sadece asgari ödüyorsanız eğer faiz biner. Faiz ücretini direk limitten keserler, harcamış gibi hissedersiniz
Hocam aslında benim niyetım kartın limitini tekrar 20k'ya getirip hiç kullanmamak yada market vs kullanıp maaşı alınca yatırıp tekrar borcu sıfırlamak.
İşte dediğim gibi şuan 6k borcu görünüyor eylül sonu taksitlerin günü geliyor ya hesap kesimden sonra 6k daha borc görünecek. Ekimde de 1200TL'lik son taksidim var.
Ben direkt şimdi 15bin TL yatırdığımda bu taksitler kapanır ve benim kart limitim 20k olur mu ben bunu anlamadım hala
şunu kapatiyim bidaha kartla bişey almıcam zaten kullanmayı bile bilmiyorum doğru düzgün baksanıza