Herkese selamlar, öncelikle seo danışmanı değilim açacağım kategoriyi bulamadım.
backlink alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? canım sıkıldığı için öylesine biraz yazayım dedim.
- manuel, organik ve faydalı linkler satın alın.
- organik ve faydalı derken ne kastediyorum, onlarca link çıkışı olan sayfadan tutun, money robot gibi programlar aracılığıyla milyonlarca backlink satanlar çıktı piyasaya. şimdi mutlu oluyorsunuz ama uzun vadede siteniz çöp olacak açık açık söylüyorum. bunları satın aldıysanız pişman olmamak için size gelen listeyi disavow edin, şimdi etmezseniz hitleriniz düşünce, sıralama kaybedince illa ki disavow edeceksiniz. bu yüzden, manuel alın kaliteli alın az alın ama spam almayın.
- linklerin indexlenebilir olup olmadığını kontrol edin.
- bunu anlamak biraz zor olabilir, en azından satıcı örnek rapor iletmeyebilir, bunda problem yok. o hizmeti eski satın alan müşterilerine danışın onların fikrini alın öyle satın alın. bakın search consolea yansıyor mu, google'da indexleniyor mu. bunlar önemli. indexlenmeyen backlink satın almak demek çöpe para atmak demektir.
- tanıtım yazısı alırken çok dikkatli olun.
- tanıtım yazısı da backlinke girdiği için değinmek istedim. şuan piyasada 10 - 15₺ gibi rakamlara tanıtım yazısı satanlar var. açın bakın semrush o organik trafik kısmında koskocaman bir sıfır göreceksiniz. neden biliyor musunuz. bu insanlar footer kısmına css ile gizlediği onlarca footer link, tanıtım yazısı satan insanlar. açın bakın ctrl-u ile kaynak kodlarını açın ardından ctrl+f ile esc... yazın 10 siteden en az 5 6 sında bu çıkacak. her satıcıda bu yoktur elbet ama birçoğunda var. bu 10 15tl gibi komik rakamlara tanıtım yazısı - footer link satan insanların o siteleri açma amacı sadece insanlara tanıtım yazısı vs. satmaktır. bir vasfı olmayan siteler %90ı. hadi semrush'a sahip değilsiniz, atın bana domaini ben size semrush raporunu ileteyim öyle satın alın o tanıtım yazısınızı, footer linki ama paranızı çöpe atmayın.
kısacası demem o ki;
- Milyonlarca backlink almayın, alıyorsanız da ana sitenize değil paravanlara dağıtın. Sitenizi kısa vadede çıkartsa da (bi ihtimal çıkartmaya da bilir) uzun vadede hitleriniz düşecek, pişman olacaksınız.
- Satıcıdan örnek rapor isteyin. vermeyebilir ama verirse siteleri inceleyin. Vermezse hizmeti satın alan müşterilerine danışın memnun kalıp kalmadıklarını sorun.
- Linklerin indexlenebilir olduğunu inceleyin, indexlenmeyen backlinkler satın almayın. İndexlenmeyen backlink demek çöpe para atmak demektir.
Bu konu büyük bir ihtimal daha düzenlenecek her zaman yeni şeyler geldikçe aklıma eklerim. şimdilik bu kadar, esenliklerle kalın.
düşüncelerinizi olumlu olumsuz farketmeksizin saygı çerçevesinde yazarsanız tartışabiliriz.