Konuyu saptırmak gibi bir amacım yok. Teknik konuştuğumdan bahsetmişsiniz ancak konu tamamen teknik üzerine. Teknik konuşmadan konuyu ben size nasıl anlatabilirim ?
Biz projeleri gerçekleştirirken, proje sahibi için ilerideki handikapları ve senaryoları(tahmin edebildiğimiz kadar) düşünerek hareket ediyoruz. Belirtilen çerez sistemi kullanılış olarak mantıklı geliyor olsa bile arka planda bu handikapları doğurur. Siz izlenme üzerine para verdiğinizi düşündüğünüz bir sistemde basit kullanıcılar bile bu yöntemle kendi videolarındaki izlenme sayılarını arttırıp, doğruluğu saptırabilir. Konudaki arkadaşımız eğer IP üzerinden engel koymak istiyorsa, bunu da isteyecektir. Bu sistemin doğru çalışmasını isteyecektir. Bunları önceden düşünüp, geliştirmelerin bu şekilde yapılması daha doğrudur. En başından beri bunu savunuyorum. Daha sonrasında fikrimi değiştirip, gizli sekme konusunu dahil etmedim. Başından beri bu açığı olduğu için bunun olmasının doğru olmadığını söylüyorum.
Ek olarak VPN, BOTNET, Proxy konusunda da Youtube bile çözüm bulamamış. Ona biz burada oturup çözüm bulamayız

Burada da Youtube'un ürettiği bazı çözümler(geçen zaman / izlenme sayısının artışı) var ancak yine izlenmelerin artmasının önüne geçilemiyor.
Cookie'lerin kullanım alanı bunun için doğru değil. Konudaki arkadaşa da sağlam bir senaryo kurabilmesi için bunun yapılmasının doğru olmadığını belirtiyorum.
Ayrıca arkaplanda yük olarak yapılabilecek çok fazla şey var. Redis bunlardan bir tanesidir ancak doğru oturtulması gerekiyor.
Daha başlangıç aşamasında bir işe halen youtube üzerinden referans veriyorsunuz.
Arkadaş hostingin yavaşladığından ve çöktüğünden bahsettiği için çerezler'i çözüm olarak veriyorum siz bana youtube izlenme güvenliğinden bahsediyorsunuz.
Eğer arkadaş için güvenlik ilk ilke olsaydı o zaman sizin gibi bir cevapla karşılık verebilirdim ama siz isteği görmezden gelip, kendi varsayımlarınızı illaki doğrulamak gibi beyhude bir çabasındasınız, gerçekten yoruyor.
Ben konu sahibinin isteği üzerine çözüm buluyorum, siz 'Amma yotup öyle yapmıyor' diyorsunuz ama gerçekten bu mantık safsatasına hayatımda daha fazla yer vermek istemiyorum, lütfen bitirelim. (Rica ediyorum.)