Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
SİGARA VE ALKOL başı çeker ihtimal yok derken ironi felan yaptın sanırım...
1.5 Yıl öncesinde annem kalp krizi geçirirken hastaneye kaldırdık, anjiyo yapıldı ve anjiyo doktoru raporu alınca, 3 damarı %70 üzerinde tıkalı, bu şekilde sağlıklı yaşaması zor. En iyi ihtimal ameliyat ama açık ameliyat olacak o yüzden karar sizin dedi. Ben de önce Allaha sonra size emanet diyerek ameliyatı kabul ettim ve işlemleri başlattık, 1 gün boyunca tüm testleri yapıldı, gerekli hazırlıklar yapıldı ve ertesi gün ameliyata girdi ( özel hastanede yaptırdım ) 6 saat sürdü ve sonra ameliyattan başarılı şekilde çıktı, açık ameliyatların bir takım riskleri ve sorunları var. 15 gün boyunca yoğun bakımda kaldı ( yüksek tansiyon hastasıydı kendisi ve servise alınmasına imkan vermiyordu tansiyon ) 15 gün boyunca ilaçlar tedaviler ile birlikte 20-22'lerde gezen tansiyon 12'lere geldi ve yer edindi derken serviste 1 hafta kaldık ve sonrasında taburcu olduk.

Çok şükür o günden bugüne hiç bir problem, şikayet, rahatsızlık yok. O gün ameliyattan çıktığı gün sigarayı bir daha ağzıma sürmeyeceğim demişti ki dediğini de hala yapıyor fakat burada hocamın konusuna alıntı yapmamda ki sebep, doktorun bizlere söylediği "kalp krizi sigaradan olmaz"

Üzüntü, stres, sıkıntı ve diğer etkenler kalp damalarını
sigara ayak damarlarını tıkar dedi.

demem o ki; vefat edenlerin ya stresli bir hayatı vardı ki bu dönemde olmayan yok sanırım yada aşı kaynaklı.

küçük bir not daha ekleyeyim; annem kalp krizi geçirmeden 1 gün önce hastanelerde aşısız kontrol yapmıyorlar, tedavi etmiyorlar diye, biontech aşısı olmuştu. Ertesi gün de kalp krizi geçirdi.

Kendim ise hiçbir aşıyı olmadım, olmadığım için o dönem yurtdışına çıkıp yaşama imkanımı bile geri teptim. Olmamayı da düşünüyorum, aşı tercih meseledir. Zorunlu olamaz.

Ölenlere Allah rahmet eylesin, yakınlarına da sabır versin inşAllah.