oktayc0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bakın halen anlamsız ilerliyoruz, siz işi iyice teknik ve derin hale getirip oradan yürümeye çalışıyorsunuz, gizli sekme olayını başlatıp olayı başka yere çeviriyorsunuz.
Konunun amacının dışında örnekler verip, kendi örneklerinizi haklı çıkartmaya çalışıyorsunuz.

Bakın aslında olay çok basit, şöyle gidelim;
Arkadaş sayıyı 1+1+1+1 şeklinde arttırmak istediğini belirtti, bende UPDATE bla bla a=a+1 şeklinde ilerlemesini söyledim, sonra aynı ip adresini engellemek istediğini söyledi, bende $_COOKIE kullanmasını söyledim, eğer çok izlenme gelirse yük tutmasın, gerek yok diye.
Sonra çıkıp yok gizli sekmeyle bu aşılır fln filan demeye başladınız, mevzu bu değil ki, arkadaş bunun önlemini istemedi ki sizden?? ŞİMDİ ANLAŞILDI UMARIM KONU SAPTIRMADAN KASTIM!?
Hadi olayı sizin dediğiniz gibi hadi cookie'den aşmaya getirelim, bende şey argümanıylamı gelmeliydim, eee VPN kullanılırsa nolcak? Botnet atılırsa nolcak?

Yapmayın Allah aşkına.
Ek olarak sözlü tartışma teklifinizi daha faydalı olabilmesi için nasıl değerlendirmemiz gerektiğini ÖM ile size ilettim, iyi çalışmalar.
Konuyu saptırmak gibi bir amacım yok. Teknik konuştuğumdan bahsetmişsiniz ancak konu tamamen teknik üzerine. Teknik konuşmadan konuyu ben size nasıl anlatabilirim ?

Biz projeleri gerçekleştirirken, proje sahibi için ilerideki handikapları ve senaryoları(tahmin edebildiğimiz kadar) düşünerek hareket ediyoruz. Belirtilen çerez sistemi kullanılış olarak mantıklı geliyor olsa bile arka planda bu handikapları doğurur. Siz izlenme üzerine para verdiğinizi düşündüğünüz bir sistemde basit kullanıcılar bile bu yöntemle kendi videolarındaki izlenme sayılarını arttırıp, doğruluğu saptırabilir. Konudaki arkadaşımız eğer IP üzerinden engel koymak istiyorsa, bunu da isteyecektir. Bu sistemin doğru çalışmasını isteyecektir. Bunları önceden düşünüp, geliştirmelerin bu şekilde yapılması daha doğrudur. En başından beri bunu savunuyorum. Daha sonrasında fikrimi değiştirip, gizli sekme konusunu dahil etmedim. Başından beri bu açığı olduğu için bunun olmasının doğru olmadığını söylüyorum.

Ek olarak VPN, BOTNET, Proxy konusunda da Youtube bile çözüm bulamamış. Ona biz burada oturup çözüm bulamayız Burada da Youtube'un ürettiği bazı çözümler(geçen zaman / izlenme sayısının artışı) var ancak yine izlenmelerin artmasının önüne geçilemiyor.

Cookie'lerin kullanım alanı bunun için doğru değil. Konudaki arkadaşa da sağlam bir senaryo kurabilmesi için bunun yapılmasının doğru olmadığını belirtiyorum.

Ayrıca arkaplanda yük olarak yapılabilecek çok fazla şey var. Redis bunlardan bir tanesidir ancak doğru oturtulması gerekiyor.