oktayc0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Yöntemin basit olması aslında çok daha anlamlı oluyor, mantıklı düşünürsen.
2. Kullanım doğruluğu, yazılımcıya bağlıdır. Örn: ip adresi şeklinde bir saklama değil, bu ip adresini basit bir şekilde şifreleyip saklamak olayı çok basit bir şekilde kurtarır.
3. Youtube dünyanın en uzun çerez saklayan sitelerinden birisidir, yani bırakın kullanmayı, en uzun kullanım sağlayan siteleri arasında, 1 yıldan uzun çerez saklıyor.
4. Büyük projelerde çerezler kullanılır, siteniz 1 milyar kişiye hitap ediyor diyelim, bu 1 milyar veriyi tek bilgisayarda domine etmeye, saklamaya çalışmakmı sağlıklı yoksa 1 milyar veriyi, 1 milyar bilgisayara işi yükü olarak yüklemek mi?

Şimdi çerezler ve Google çerezler politikası hakkında senin için ufak örnek vermek isterim, kendini geliştirmen adına;
Çerezler istemcide tutulan max 4KB veriler bütününden oluşur, diyelim ki 100 kişiye hizmet veriyorsunuz, "hmm aslında makul, çerezlerde tutulacak veriyi veritabanında tutabilirim" diyorsunuz.
Bu anlaşılır.
Ama sayı arttıkça ve yeni istemciler sürekli server'e istek gönderince bir yerde ağda trafik oluşumuna, CPU'da yük binmesine neden olacaktır, böylece ağırlıklarla beraber çöküşlerde gelecektir.

Buyrun Google çerezleri:
https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=tr

En çokta full-stack imzası olan bir 'yazılımcının' çerez teknolojilerinden haberdar olmaması beni gerçekten düşündürdü, neyse başarılar.
Ben çerezleri öğrenememişim kusura bakma. 10 yıldır hiç karşılaşamamışım. Peki Bay Çerez şunu bana açıklar mısın:

Youtube, kullanıcıların videolardaki son kaldıkları yeri bile kayıt altına alıyor. Bunu çerez vasıtası ile mi yapıyor ? Ben bilgisayarda izlediğim videoyu, daha sonrasında tekrar açtığımda kaldığı yerden devam edebiliyor. Bu çerezlerle mi oluyor ?

Veya yine Youtube gizli sekmeden videoyu açtığında izlenme sayısını +1 arttırıyor mu ? Sonuç olarak gizli sekme çerez tutmaz.