Derssarayi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese merhaba. Sitemizde WP Rocket yüklü ve gerekli ayarlamalar yapılı. Cloudflare entegrasyonu da var. Fakat PageSpeed skoru mobilde 40, masaüstünde 70 görünüyor. Ne yaptıysam hızlandıramadım. GTMetrix için de benzer bir durum söz konusu. Structure %98 olmasına rağmen performans skoru %60 civarı çıkıyor ve not C ya da D. Temamız hiç değişmedi. Eklenti sayımız kısıtlı. Önceden beri WP Rocket kullanıyoruz. Fakat bu yavaşlama işi son 2-3 ayda oldu ve bir türlü geçmedi. CSS ve JS dosyalarını birleştirmeyi denedim ama bu sefer de site hiç açılmıyor. Bunun haricinde çeşitli platformlardan WP Rocket ayarlarını kontrol ettim fontları vs. ayarladım ama bir türlü düzelmedi. Özellikle "Eliminate render-blocking resources" "Reduce unused CSS" ve "Reduce unused JavaScript" hataları ciddi anlamda performans düşürüyor. Kodlama bilgim olmadığı için manuel bir şekilde CSS ve JS dosyalarını optimize edemiyorum. WP Rocket ise görünüşe göre bu işi yapmıyor. Daha önce bu tür bir sorunla karşılaşan var mı? Nasıl çözebilirim bu sorunu?

Merhaba Derssarayi,

Farklı bir cache eklentisi deneyin, günümüzde css, js sıkıştırmayan cache eklentisi neredeyse yok. Ancak cache eklentisi her zaman her temada tamamen mükemmel performans vermez. Ek olarak object için redis cache kullanabilirsiniz.

İyi çalışmalar.