Peki illegal bir faaliyet yürüten biri bize para gönderirse bizim başımıza herhangi bir şey gelir mi ? Sonuçta internetten freelancer işler kovalıyoruz dijital alım satım yapıyoruz yurtdışı piyasası daha aktif ve daha kazançlı adamın yüzünü bile görmeden iş yapıyoruz , PayPal kapalı banka hesabı zaten olmaz tek yöntem kripto paraya kalıyor , para gönderen kişinin de ne işle uğraştığı bilmiyoruz binbir türlü şey olabilir . Bu bahsettiğiniz ledger hesabına parayı istesek ve bize oradan parayı gönderse bizim başımıza herhangi bir şey gelir mi ?
Olabilir, bir cüzdanın yasa dışı işlem yapıldığı belirli ise kime ne gönderdiği zaten defterden çıkıyor. cüzdan sahipleri bilinmese de, en son parayı usd-tl ye çevirirken mecbur kimlik onaylı bir borsada işlem yapılacak.
Siz işlemlerinizi sohbet-görüntü kayıt alın, biri size bu para nereden geldi diye sorduğunda şuna şu işi yaptım, şu adrese şunu attı bakın bu da ispatı diyebiliyorsanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
Fakat, aldığınız ödemeleri kimlik onaylı bir borsada bozup bankadan çekmediğiniz taktirde, yani bu coinleri paraya çevirmediğiniz sürece, kim olduğunuzu açık etmezseniz bilinme şansı yok. Zaten bazıları da, coin bozulacak vs gibi işlemlerle kendi hesabına ödeme almak istemiyor ve genellikle bu tarz sakıncalı ödemelerden bir nebze çekinmeye çalışıyor.