Ltc den örnek vereyim, ben sizin adresinize 1 ltc gönderdim diyelim. Bu işlem aslında ltc nin defterinde kayıt alınıyor, aslında bir yere gittiği yok.
Not defteri gibi düşünün, ahmetin hesabında 1 ltc var yazıyordu, onu sildik yerine mehmetin hesabında 1 ltc var yazdık. Bu bilgiler defterde.
Cüzdan adresi de ahmet-mehmet gibi isimlerin yerine kullanılıyor.
Bunu niye anlattım, ledger gibi donanımlar, bu cüzdanınıza bağlanabilmeniz için bir anahtar sadece. Cüzdanınız bir kapı ise, ledger ve birlikte verilen 24 kelime sizin anahtarınız.
Bu cüzdanlar şu yönden işe yarıyor, mesela konu sahibi arkadaş tedirgin, binance hesabına el koyabilir, evet haklı. Ya da icra gelebilir. Veya çalınabilir, bu tarz yerlerde kapı var ama anahtarı sizde değil.
Özetleyecek olursam, ledgerda kapanabilen bir hesap olmaz, çünkü coinler bir hesapta durmaz, işlem yapılan ağda kayıtlıdır. Kimlik doğrulaması istenmez, sadece cüzdan kurulurken verilen 24 kelime verilir, anahtarınız bu 24 kelimedir. Bu kelimeleri donanıma girerseniz kapı açılır coinlerinize ulaşırsınız. 24 kelimeye kim sahip olursa, kapının kilidini o açar.
Borsalar trade yapmak için vardır, ürünü alırsınız sonra cüzdanınıza çekersiniz. Borsada para tutacaklar, alım satım yapacakları kadarını tutsunlar.
Peki illegal bir faaliyet yürüten biri bize para gönderirse bizim başımıza herhangi bir şey gelir mi ? Sonuçta internetten freelancer işler kovalıyoruz dijital alım satım yapıyoruz yurtdışı piyasası daha aktif ve daha kazançlı adamın yüzünü bile görmeden iş yapıyoruz , PayPal kapalı banka hesabı zaten olmaz tek yöntem kripto paraya kalıyor , para gönderen kişinin de ne işle uğraştığı bilmiyoruz binbir türlü şey olabilir . Bu bahsettiğiniz ledger hesabına parayı istesek ve bize oradan parayı gönderse bizim başımıza herhangi bir şey gelir mi ?