Merhaba, yaklaşık 8 aydır sağlık sektöründe geniş bir hizmeti ağına sahip klinik zincirlerinin dijital pazarlama ve sosyal medya sorumlusu olarak edindiğim ve bilgileri ileteyim (Ben aldırma, siğil aldırma reklamları da çıkıyorum zira bolbol)
- Öncelikle Cildiye uzmanı / Genel Cerrahi uzmanı bir doktora muayene olmalısınız. Benler incelenmeli ve alınmasında sakınca olup olmadığına bakılmalıdır (Genelde de alınabilmekte)
- Devlet hastaneleri böyle küçük şeylere artık bakıyor mu bilemiyorum ama en azından bir randevuyla gidip muayene olup sorabilirsiniz, önceliğiniz devlet imkanı ile yaptırmak olsun.
- Özel hastane/kliniklerde ben sayısına ve çaplarına göre ücretlendirme yapılır. (Bir fiyat vermem doğru olmaz, sormalısınız)
- Hepsi birden olmasa da öncelik sırasına göre sırayla ve zamanla alınabilir. Biraz maliyetli olabilir, fiyatı çok iyi konuşun özellike özelde.
- Tıpta gelişen modern tedavi yöntemleriyle artık kesi ve dikiş olmadan birçok şey yapılabilmektedir. Örneğin, lazerle ben aldırılabilir, RF denilen radyofrekans yöntemiyle (Buharlaştırma) alınabilir, içine bir sıvı enjekte edilerek dondurulabilir (Genelde estetik uzmanları yapar ve yeniden nüksedebildiğinden pek tavsiye edilmez). Eğer tüm bunlara cevap vermeyecek bir ben ise minimum kesiyle kısa ve basit cerrahi işlemle alınabilir.
Özetle, güvendiğiniz ve sağlam bir yerde bu işi yaptırmalısınız. En doğru bilgileri de yine görüştüğünüz hekim verecektir.

**Dip Not:
Ben neyse de, siğile dikkat edin dostlar, özellikle de genital siğile ) O sakat, bildiğiniz virüs ve bulaşıcı olabiliyor