Herkese merhaba, bugün sizlerle FlyingPress ve WP Rocket eklentilerini karşılaştıracağız.

WP Rocket'ı zaten bilmeyeniniz yok ancak FlyingPress eklentisini ilk kez duyuyor olabilirsiniz.
FlyingPress, kapsamlı bir hız optimizasyonu sunmayı hedefleyen ve içerisinde pek çok farklı fonksiyonu tek başına bulunduran bir eklentidir.

Şu konumda da bu eklentiden bahsettim:

Pekala hemen karşınıza bir tablo sunayım bu tabloyu onlinemediamasters.com'dan aldım.

Şimdi burada en can alıcı ve ayırıcı özelliklere bakalım.

Remove Unused CSS: Kullanılmayan CSS kodlarını WP Rocket aynı dosya ve satırda bırakırken FlyingPress dosyayı ayırıyor.
Host Fonts Locally: FlyingPress, Google fontlarını çekmek yerine host içerisinde localden çağırıyor.
Preload Critical Images: Önemli, kritik resimleri ön yükleme özelliği ve gene FlyingPress'te var
Exclude Above the Fold Images: LazyLoad'dan hariç bırakılacak resimleri seçmeye yarar burada ben WP Rocket'ın URL bazlı ayırma yöntemini daha doğru ve özelleştirilebilir buluyorum.
CDN Image Optimization: FlyingPress'te resimlerinizin optimizasyonunu, WebP çevirme işlemini vs. gibi işlemleri CDN aracılığıyla yapabilmektesiniz.
CDN Image Resizing For Mobile: Resimlerinizi mobile göre tekrar boyutlandırarak kaymaları önleyerek performansı arttırır FlyingPress'in CDN'i

Bunlar benim önemli gördüğüm ayırıcı unsurlar iki eklenti arasındaki.

Diğer özelliklerinde çok büyük etkileri var elbet ben en çok ilgimizi çekenleri belirttim sizlere.
Tabii açıklarken atladığım yada eksik anlattığım kısımlar olabilir bunları da bildirirseniz sevinirim
Hatta kendi sitesinden de detaylarına bakabilirsiniz.

Şuanda 1 adet siteniz için eklentiyi satın almak isterseniz senelik 60 $ gibi bir ücret mukabilinde satışı yapılmakta FlyingPress'in kendi web sitesinde.
Ancak ilgili eklentinin Agency paketi üzerinden sunduğumuz hizmetimizle sizlere bu eklentiyi uygun fiyattan sağlamaktayız.

https://www.r10.net/account-lisans-i...ess128293.html

Umuyoruz ilginizi çeken bir konu olmuştur. Zamanla FlyingPress ile alakalı daha çok içerik paylaşmayı düşünüyorum.
İyi forumlar dilerim esen kalın