Bu dünyada hiçbir şey adil değil. Senin yaşlarında sorgulamaya başladım ve kısa bir süre sonra dinlerle olan tüm alakamı kestim.
Varsa bir imtihan koşullar eşit değil, adil değil diyorsun gelip sana senden kötüleri örnek gösteriyor. Benden kötüler beni ilgilendirmiyor arkadaşım, benden iyileri de örnek göstersene. Her zaman daha kötüsü var, e kötüsü olduğu için moron gibi yaşayıp hiçbir şeye itiraz etmeyelim, gelen her şeyi kabullenip her şeye tamam mı diyelim ya? Böyle bir bakış açısı zaten baştan yanlış.

İmtihan denen olayın da amacını ben bir türlü anlayabilmiş değilim. Allah her şeyi bilendir diyorlar, senin vereceğin tüm kararları, gideceğin yolların hepsini biliyor ama yine de yaratıp imtihan ediyor. Neden? Yani böyle kudretli bir yaratıcının bir dünya yaratıp kendi yarattığı kulları test etmesi, inanmama iradesi verip inanmayanları da sonsuzlukta yakacak olması hem acımasızca hem de mantık dışı. Ya da doğup 2 aylık bebekken tecavüze uğrayarak öldürülen bir çocuğun imtihanının da mantığını anlamış değilim.

Hiçbir şey adil değil arkadaşım, dünya zenginlerin dünyası. Tamamen senin dışında gelişen olayların hiçbir suçun yokken gelip seni etkilemesi, hiç alakan yokken tüm zararı senin görmen başlı başına çoğu şeyi açıklıyor. Herkesin görüşü kendine. Bu konuda ben ne kimseyle tartışırım ne karşımdakini etkilemeye çalışırım hiç umurumda değil. Zıt fikirli arkadaşlar da alıntılayıp bu konu özelinde tartışmak isterlerse cevap vermem baştan söyleyeyim, inanç konularında tartışmayı keseli bayağı oldu.