Arkadaşlar merhaba.
Çevremden denk geldiğim dola.ndırıcılık, kandırma gibi yöntemlere fırsat buldukça buraya yazmaya çalışıyorum. Geçen denk geldiğim ve bizzat test ettiğim bir yöntemi paylaşmak istedim. Hemen hemen herkes papara hesap kiralayan ve satın alanları biliyordur. Amaçları bu hesapları alarak kumar, para aktarma v.b. işlemler için hesabınızı kullanmak. Piyasa durulmuş olmalı ki yöntemi değiştirmişler. Öncelikle kariyerde bir ilan açılmış. Gayet cazip ve herkesin mutlulukla başvuracağı bir ilan. Gizli müşteri için personel alımı. 6500 TL maaş+1500 Yemek+ Sigorta çalışma saatini siz belirliyorsunuz gibi muazzam cezbedici şartlara sahip. Başvurunuzu yaptıktan sonra size whatsappdan ulaşıp daha detaylı (adres, yaş, basit cv soruları) bilgi alacakları forma yönlendiriyorlar. Formu doldurduktan yine 2-3 gün sonra size whatsappdan, Merhaba başvurunuz kabul oldu diyerek ulaşıyorlar. İşin rengi burda değişiyor. Öncelikle şartları tekrar edip denetleme için alınan ürünleride size prim olarak hediye edeceklerini, kargoyla şirket için hat ve telefon göndereceklerini söylüyorlar. Dediğim gibi şartlarla önce bir sarhoş ediyorlar. Daha sonra denetleme harcamaları için para yatırılacağı o yüzden papara kullanıp kullanmadığınızı soruyorlar. Eğer kullanmıyorsanız yeni hesap açılıyor, kullanıyorsanız ise hesabınızdaki tanımlı numarayı kendi şirket numarası ile değiştireceklerini söyleyerek sizden giriş bilgilerini talep ediyorlar. İşin güzel tarafı kargo gelene kadar 3-4 gün ulaşılamayacakmış hesaba. Zaten bunların kullanımında 1 günde hesap bloke oluyor. Arkadaşlara saf olmayıp denemek için yaptığımı söyleyince üslubumu beğenmeyip iş kabulümü iptal etti. Arkadaşlar kanunen kurum veya kişi hiç kimsenin kişisel hesabına giriş talep edemez. En azından herkes çevresini uyarırsa 1 kişi bile kanmasa kardır. Düzgün anlatabilmişimdir umarım. Bu arada arkadaşlar bir kazanım çok kolay ve cazipse %99 yalandır sözünü sonuna eklemek isterim.
Herkese iyi forumlar.
(Pek sanmıyorum ama kanıt isteyen olursa konuşmaları paylaşabilirim.)