Bugün bir firmanın benden fiyat alması ile birlikte tanıtım yazılarına bakmaya başladım açıkçası. Dolayısı ile fiyatlardan haberim yok; bir kaç. saattir forumda dolaşıp fikir almayaçalışıyorum. Çünkü çok ilginç bir durumla karşılaştım; paylaşayım hemen
Firma bana fiyat sordu; ben de arkadaşımdan aldığım duyuma uygun bir fiyat verdim kendilerine. Bana tanıtım yazısı vereceklerini düşünmüştüm. Ama dönüş olmayınca sitelerine bir bakayım dedim... İlginçlik burada başlıyor açıkçası:
Benim vermiş olduğum fiyatın neredeyse 3 katını yazmışlar sitelerine fiyat olarak. Tabi ben de bu şekilde tanıtım yazısı fiyatları hakkında fikir sahibi olmuş oldum
Forumda dolaşırken de 3 aylık kalabilen tanıtım yazısına 750 TL isteyen arkadaşlara rastladım. Gerçekten tanıtım yazısı fiyatlarını bilmediğimi çok da iyi anlamış oldum bu sayede.
Bunun sonrasında size küçük bir detay vermek istiyorum; neden tanıtım yazısı ile ilgilenmediğim konusunda bu detay... Bir süre önce benden tanıtım yazısı paketi almak istedi bir firma. Ancak verdikleri rakam çok düşüktü ve kabul etmedim. Benim verdiğim rakama da onlar dönüp bakmadılar. Onların verdiği fiyattan paketi uygulamış olsaydım sitem "çöp site" tabirinin kullanıldığı siteler arasına girmiş olacaktı. Ve hem benim sitem hem de verdiğim tanıtım yazılarının değeri ölecekti.
Size de tavsiyem o ki sadece fiyatı düşük diye bir siteye tanıtım yazısı vermeyin. Firmalar da bana kızmasınlar ama çok ciddi karlar elde ediliyor demek ki bu işten; dolayısı ile site sahipleri ile çalışmak çok daha mantıklı.
Çok uzun yazdım; sanırım çok zamanım varmış da farkında değilmişim

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar.