Canmemis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar arkadaşlar,
İki gündür tanıtım yazısı almak için birçok tanıtım yazısı platformundan ve formundaki arkadaşlardan fiyat teklifi alıyorum. Ama görüyorum ki aynı domaine aynı şartlarda tanıtım yazısı çıkmak
A firmasında 250₺
B firmasında 225₺
Forumdaki arkadaşlarda 200₺
En baş ile en sona baktığınızda arada 50₺ fark oluşuyor. Öncelikle aynı linke neden bu kadar oluyor?
Bu tanıtım yazısı veren siteler ile direkt olarak 1.elden çalışmak için ne yapılabilir? Hemen hemen 25e yakın siteye mail attım ama dönüş yapmadılar.
Örnek veriyorum Xhaber sitesi ile direkt olarak kendim çalışmak istiyorum aracı olmadan.

hocam ilk sorunuzla başlayayım, açıkcası yanlış anlamayın ama saçma bir soru olmuş, akakçe gibi sitelere girin rengine kadar tüm özellikleri aynı ürün bir sitede 1000 tl diğerinde 800 tl başkasında 1200 tl. sonuçta her mağazanın genel gideri, ve kar beklentisi farklıdır. o bahsettiğiniz sitelerde de birisi tek kişidir freelancerdır, ötekisi ofisi vardır çalışanı vardır, genel gider zaten çıktı kaç katına, yani herkesin genel gideri ve kar marjı aynı olamayacagına göre, fiyat farkı olması da normal.

diğer sorunuza gelecek olursak, teorik olarak dogru ama pratik olarak mümkün değil. yani direkt siteye ulaşayım daha ucuza alayım gibi bir durum 50 siteye yazsanız 2 sinde ancak olur. sebebi de bu işi yapan insanlar da aptal değil adamların belli bir alım hacmi var düzenli olarak ve ona göre sizden daha iyi pazarlık imkanı ve alım gücü var, liste fiyatı 150 tl ise, o adam 100 tlye alır. bırakın daha ucuza almayı, direkt siteye yazarsanız kuvvetle muhtemel daha yüksek fiyat bile duyabilirsiniz. zaten diğer türlü sistem işlemez, herkes o siteleri, site keşfetme yeri olarak kullanır, siteyle iletişime geçer.