Evet arkadaşlar şahıs şirketi kurmak istiyorum hiç bir bilgim yok aldığım duyuma göre
29 yaşına kadar ilk şirket kurma durumunda yıllık 75 bin tl ye kadar vergi muafiyeti ve devlet 1 yıl boyunca bağkur yatırıyormuş
Bunun için gereken hangi şartları karşılamam gerekir.
bahsettiğiniz genç girişimcilik desteği
şartları şunlardır.
işe başlamanın zamanında bildirilmesi
18 den gün almak 29 dan gün almamış olmak
ilk kes adına vergi mükellefiyeti açıyor olmak
bu 3 şartı aynı anda taşıyorsanız. Bu kapsamda değerlendirilir ve 12 ay boyunca bagkur ödüyomuş gibi olursunuz ama ödemezsiniz. her sene içi kazanç istisnası hakkınız olur yıl bazında 75 bin tl 3 sene hakkınız olur. 31.12.2022 de açılış yaparsanız bu 1 sene sayılır. vergilendirme dönemi bazında düşünmelisiniz.
bunun dışında masraftır kıldır tüydür vs aklınıza ne takılırsa sorularınızı biriktirin gün içerisinde profilimdeki iletişim bilgilerinden arayabilirsiniz.
açılış için ücret almayan arkadaşlar varmış dorudur. yok pahasına muhasebe ücreti yazan arkadaşlar varmış doğrudur saygı duyarım Ancak eleştiririm de aynı zamanda bu sürümden kazanmak adına yapılan hamallıktır emeğini hiçe saymaktır. Bizlerin bir asgari tarifesi vardır her sektörde emeğinin asgari tutarını baz alan kardeşlerim gibi benimde baz aldığım hizmetimin karşılığı vardır. onları da tercih edebilirsiniz. Ancak geldiğimiz ekonomik şartlar gereği ben kuruluş ücreti alıyorum öncelikli bunu belirtmek isterim. ve aylık bazda sektöre göre iş hacmine göre personeli olup olmamasına hatta bulunduğu ile göre farklılık gösteren bir tarifemiz var. detaylı görüşmek istersen gün içerisinde dilediğin zaman arayabilirsin dostum.
saygılarımla
@balalayka; İşin uzmanıdır şirketimizin tüm muhasebe işlemlerini uzun süredir profesyonel şekilde yönetiyor, danışabilirsiniz
etiket için teşekkürler ahmedim varol !!