Merhabalar, Evli ve 2 çocuk babasıyım. Giderler her geçen gün o kadar artıyor ve maalesef gelirler giderleri karşılayamaz oldu. Her ay açık veriyorum. Ek gelir peşindeyim, bugün gelen elektrik ve doğal gaz zamlarından sonra belli oldu ki kış oldukça çetin geçecek.. O sebeple kış gelmeden çözüm arayışları içerisindeyim..

Kendim Lisans Maliye mezunuyum. Maalesef atanamadım ve düzenli bir işe sahip değilim. Öncelikle gelirlerim şu şekilde;

Gelir-1; Bir mağazanın e-ticaret işi ile ilgilenmek. Ürün yükleme, kampanyalar, stok takibi.. ( Trendyol, hepsiburada, n11, çiceksepeti ) Aylık 2000 tl.

Gelir-2; Editörlük, makale yazarlığı ( Aylık 1500 TL )

Gelir-3; Aile destek paketi, sosyal yardımlar; Aylık 600 TL

Toplam gelir; 4100 TL

Giderler

Sobalı evde oturuyorum. Kira; 1100 TL

Elektrik; 400 TL ( Kışın minimum 750-1000 olur )

Bebek bezi; 300 TL

Mutfak ( Tüp, gıda, diğer giderler ) ; 1500 TL

Faturalar ( Su, telefon, internet ) 300 TL

Çocuk giderleri ( Giyim, abur-cubur, ) ; 300 TL

Hastane, eczane, ilaç giderleri; 250-500 TL arası

Ulaşım ücretleri; 300-500 TL

Olağan üstü bir durum olmadığında minimum giderler de bunlar, sosyal hayat zaten yok, eşim ve kendim zorunlu olmadıkça giyim almıyoruz. Ekstra bir durum oldu mu zaten hapu yutuyoruz. Mesela geçen buzdolabının motoru yandı 2200 TL para gitti. Halen borcuyla cebeleşiyorum.

Ortalama toplam gider; 4600-5000 arası.

Geliri artırmak için yaptıklarım?

- 2020 KPSS puanı 79 maalesef atama olmadı. Mülakatlar elendim. 2022 kpss hazırlıkları devam ediyor. Sınav 18 Eylül' de..

- Ücretli öğretmenliğe başvurdum. ( Muhtemelen torpililerden sıra gelmez, 3 sene ücretli öğretmenlik tecrübeme ve lisans mezunu olmama rağmen geçen sene ön lisans mezunu kişilet alınırken ben ve benim gibi bir çok lisans mezunu boşta kaldı)

- Dolap, letgo benzeri uygulamalarda ikinci el ürün alıp satmaya çalıştım. Kısmi başarılı oldum.

- Bir arkadaş n11 ve çicek sepeti mağazalarını bana verdi. Kullanabilirsin dedi ama sermayesizlikten ürün alamadım. Dropsihing denedim ama o da olmadı.

- Boş vakitlerimde akşam vakitleri işlek caddelerde tezgah açarak çorap, hırdavat gibi ürünler satmaya çalıştım ama her gün gelen zamlardan sonra o da yattı. En basiti en ucuz çorabın alışı sadece 6 ay içinde 1 liradan 4 liraya çıktı..

Düzenli iş girişimlerim oldu ama maalesef başarıya ulaşmadı henüz.

Tüm bunların dışında Net üzerinden gelirimi nasıl artırabilirim acaba?

Çok çok fazlasında gözüm yok, günlük 10- 20- 25 TL kazanabileceğim ek işler varmıdır? Maalesef eğitim paketleri için şu anda bütçem müsait değil. Fikirlerinizi paylaşırsanız ben ve benim gibi kıyıda köşede geçinen arkadaşlar için faydalı olabilir. İyi forumlar.