digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu iddialar istatistik ve bilimsel düşünme şeklinden uzak.
Çinliler ve Hintliler o kadar kalabalıklar ki dünyadaki tüm istatistiklerde hep en önde çıkarlar.
Türkiye'de en çok hırsızlık hangi şehirde oluyor diye sormaya bile gerek yoktur, 1. sırada İstanbul 2. sırada Ankara 3. sırada İzmir çıkar.
Türkiye'de en çok şirket hangi şehirlerde açılıyor diye soram yine aynı sıralama olur.
Türkiye'de en çok yazılımcı hangi şehirlerde yaşıyor desem de aynı sıralama çıkar.

İstatistiksel olarak en kalabalık ülke hangisi ise en çok yazılımcı da o ülkeden çıkar, en çok mühendis de o ülkeden çıkar.
Çin'de bahsettiğin deepwebe giren, @dult sitelerde takılan, sosyal medyadan karı kız düşürmeye çalışan vasıfsız adam sayısı da Türkiye nüfusunu 2-3 e katlar.
Hindistan'da Türkiye nüfusunun 2 katı kadar sefalet içinde sürünen hayatında bilgisayar cep telefonu görmemiş cep telefonu hattı alacak bir nüfus cüzdanı olmayan adamlar var.

Yani bu iş orası iyi eğitim verdi burası iyi eğitim verdiden öte istatistiksel bir durum.
Biz 85 milyondan teknoloji ile ilgilenen 5 milyon genç çıkarabiliyorsan adamlar 1,5 milyardan 100 milyon çıkarıyor.
Doğal olarak senin 5 milyon yazılımcının dünya yazılım piyasasındaki yeri ile 100 milyon yazılımcının dünya piyasasındaki yeri farkediyor.
İstatistik öğrenmek ister misin dediğine göre Karayiplerin 670 milyon nufusu var kuzey amerikanın ise 330 milyon senin mantıksız istaitstiğine göre karayiplerin kuzey amerikaya göre cok daha ileride olması lazım ama değil.

Lütfen bakın eğitiminiz nedir bilmiyorum ama karşınızda ODTÜ mezunu, Oxford mba lı ve berkeley yüksek lisanslı "YÜKSEK Bilgisyar Mühendisi" var. Tek bir örnekle iddianı curuttuysem devam etmeme izin verir misin? Kesin ve kesin konuşuyorsun hangi sıfatın ve title'n ile bunu yapıyorsun öğrenebilir miyim?

Hindistan demişsin hindistanın şuan nufusu çinden fazla yine aynı istaistiksel yaklaşımına göre hindistanın çini geçmiş olması gerekiyor? 60 yaşındaki türk insanı arasında bir anket yaparsan 2 adet soru sor onlara. 1 okey odalarına nasıl girilebilecğeini 2 herhangi bir konunun wikipedia da nasıl araştırılacağını. Sana 1. sorunun yanıtı %90 ölçüde vereceklerdir.

2. sorunun cevabı onları heycanlandırmadığı için çoğu neden bahsettiğini bile anlamaycaktır.