Çinliler ilgili dönemde türklerden daha zor ekonomi içerisindeydiler. Bilgisayar sahibi olmaları için bilgisayar üretmeleri gerekiyordu çünkü dışarıdan alabilecek paraları yoktu. Adamlar bilgisayar üretmeye başladılar. Cep telfonu istiyorlarsa cep telefonu üretmek zorundaydılar cep telefonu üretmeye başladılar.
Bizde durum cok farklıydı bir internet n edir hiç kimse aileleri bilgilendirmedi. Boy boy tv ye çıkıp yeni teknolojiyi tanıtmaları gerekiyordu yapılmadı. Herkes kendi keşfetmek zorunda kaldı. Ne yazıkki eğitim bakımından düşükl yapıda olduğumuz için interneti ilk keşfettiğimizde uçkurumuzu törpilemek amacıyla kullandık.
Önce chat odalarına sardık. IRC s erverlarında hatun peşinde kıoştuk. Sonra ICQ sonra MSN, bizden 20 sene sonra internetni ogrenen evebeynlerimizi facebook'â akın ettiler okeyde sabahlıyorlar diye eleştirsek bile aslında bizden farklı birşey yapmadılar. Onlarada gençler olarak biz yol göstermedir.
Çinli cocuklar bilgisayar sahip olmak için bilgisayar üretmeye başlayıp yazılım firmaları kurarken bizler her gece çavuşu tokatlamak için internetin en ucra köşelerine sızr olduk. DEEPWEB diye uyduruk şeylerin bile peşinden gittik. Gitmedik mi? Bizden başka umursayan var mıdır acaba deepweb miş.
İşin özü bizden bir *** olmamsının sebebi biraz da ahlakımızla alakalı olduğu düşünüyorum.
Geçenlerde kadının teki "kadın olarak omegle ye giriyorum ve gelen türklere bakın" şeklinde bir video paylaşıyor.
Tipe bak bu adamlarlam ı atom parçalanacak?
Bu iddialar istatistik ve bilimsel düşünme şeklinden uzak.
Çinliler ve Hintliler o kadar kalabalıklar ki dünyadaki tüm istatistiklerde hep en önde çıkarlar.
Türkiye'de en çok hırsızlık hangi şehirde oluyor diye sormaya bile gerek yoktur, 1. sırada İstanbul 2. sırada Ankara 3. sırada İzmir çıkar.
Türkiye'de en çok şirket hangi şehirlerde açılıyor diye soram yine aynı sıralama olur.
Türkiye'de en çok yazılımcı hangi şehirlerde yaşıyor desem de aynı sıralama çıkar.
İstatistiksel olarak en kalabalık ülke hangisi ise en çok yazılımcı da o ülkeden çıkar, en çok mühendis de o ülkeden çıkar.
Çin'de bahsettiğin deepwebe giren, @dult sitelerde takılan, sosyal medyadan karı kız düşürmeye çalışan vasıfsız adam sayısı da Türkiye nüfusunu 2-3 e katlar.
Hindistan'da Türkiye nüfusunun 2 katı kadar sefalet içinde sürünen hayatında bilgisayar cep telefonu görmemiş cep telefonu hattı alacak bir nüfus cüzdanı olmayan adamlar var.
Yani bu iş orası iyi eğitim verdi burası iyi eğitim verdiden öte istatistiksel bir durum.
Biz 85 milyondan teknoloji ile ilgilenen 5 milyon genç çıkarabiliyorsan adamlar 1,5 milyardan 100 milyon çıkarıyor.
Doğal olarak senin 5 milyon yazılımcının dünya yazılım piyasasındaki yeri ile 100 milyon yazılımcının dünya piyasasındaki yeri farkediyor.