Hayvan canlıları hayatın devamlılığı için vahşi ve ilkel içgüdülerle yaşar. Bunun en uç örneği bence guguk kuşları. Anne guguk kuşu ve yumurtadan çıkan yavru guguk kuşunun davranışları inanılmaz.
YARATICI ise insanlara ŞEREF ADALET MERHAMET SAYGI gibi değerler vererek insanı yüceltmiştir. Her insanın yaşam hakkı ırzı vs birçok kültürde korunur ve koruma altındadır. Bu değerler insanı diğer vahşi canlılardan ayırt eden özelliklerdir. İnsanın canlısı gibi ölüsü bile kutsaldır.
Ancak insanları ve yaşamlarını incelediğimizde ŞEREF ADALET MERHAMET SAYGI gibi değerleri çöpe atıp İLKEL GÜDÜLERE göre yaşadıklarını görüyoruz. Binlerce yıllık dünya tarihinde bunun sayısız örneği var. Bunun en uç örnekleri ise insan eti yemek, insanı kurban etmek ve ırkçılık yoluyla insanlara zulmetmek.
YARATICInın varlığı ve yokluğu insanların kişisel görüşlerine ve inançlarına göre değişebiliyor. Bu yüzden YARATICI tarafından haksızlık yapıldığını iddia etmiyorum. İnsanlar kendi iradeleri ve seçimleriyle ilkel ve vahşi güdüleriyle hareket ediyor.
Ve bunu çok fazla yerde görmek beni rahatsız ediyor.
Ortaokulda lisede ŞİNT erkeğini kolayca tanırız. Testosteron fazlası olan bu canlılar okul ve derslerle pek ilgili olmaz. Ancak şiddet kavga aksiyon hep onlardan sorulur.
Okulun en güzel kızlarını da hep onlar götürür. Biz de aptal aptal bakarken olayı anlamaya çalışırız.
Ben yukarıdaki alıntı için bahsettim, yukarıdaki alıntıda doğuştan bir avantaj elde ettiğini belirtilmiş. Ve anlatmaya çalıştığım şey inanç vs. değil, sadece YARATICININ bazı insanlara doğuştan bahşettiği günümüz toplum normlarına tam anlamıyla cuk oturan tipler vs. olması, ŞİNT olmayanlar için bir eksiyken ŞİNTler için bir artı ve bundan sızlanmak yerine bu açığı daha başka özellikleriyle ŞİNT olmayanların kapatması gerektiğini söyledim, lütfen yanlış anlaşılmasın.
Değindiğiniz nokta çok güzel ama her başlığın ucu çok açık ve çoğu olaylara ve olgulara göre göreceli denebilir.