Hocam öğretmen olmak oldukça zor çünkü artık aileler 2 sene oynayıp sıkılınca eline telefon vermek için çocuk yapıyorlar. Bu çocuklar okula gönderilince de ailelerin ilgisizliği belli olmasın diye herkes kendi çocuğu mükemmelmiş gibi davranıyor. Bir öğretmen bu insanlar ile sürekli diyalog halinde olmak zorunda kalıyor. Aldığınız para buna değer mi siz karar verin.
Madalyonun diğer yüzüne de bakacak olursak, şimdiye kadar beni yetiştiren öğretmenlerim için her şeyi yapardım ancak, gerçeğin farkına varalım. Öğretmenler uzun süredir atama problemi yaşıyor, daha atanamayacağını idrak edemeyen insanlar öğretmen oluyorlar ve daha sonra da atanamamaktan dem vuruyorlar. Gözünün önünü göremeyen bu insanlar çocuklara ne öğretebilir? Bu konuda forumda fikir alışverişi yapabilmek adına bir konu açmanızı takdir ettim açıkçası.
Son olarak öğretmenliği sadece okul veya dershanede yapılan bir meslek gibi düşünmemek lazım. Kendinizi farklı dallarda geliştirerek eğitimler düzenleyebilirsiniz veya kendi alanınızla ilgili özel dersler vererek de gelirinizi arttırma şansınız var. Bu üç paragraf umarım değerlendirmenizde işinize yarar.