emiryilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
süreç hakkında biraz kafanızı sisirsem uygun olur mu?

Yorumunuz için teşekkürler bakacağım
Hocam öncelikle kafanıza yatan bir okul bulup, fiyatını, eğitim kalitesini araştırın. Eğer gerçekten kaliteli ve iyi bir eğitim almak istiyorsanız Politechnika üniversitelerini tercih etmelisiniz, fakat sınıfı geçmek gerçekten çok zor ciddi anlamda çalışmanız lazım, eğer amacım sadece Polonya gidip üniversite okumak, o süreçte çalışmak istiyorum diyorsanız diğer üniversiteleri tercih edebilirsiniz benim gittiğim yoklama bile almıyordu.

Üniversite belirledikten sonra mail atıyorsunuz, başvurmak istediğinize dair, size geri dönüş yapıyorlar hesap numarası ile birlikte, parayı attıktan sonra maksimum 15 gün içinde kabul belgesini tarafınıza iletiyorlar.

Kabul belgesini aldıktan sonra gerekli belgeleri (ikametgah, diploma, banka dökümanı, sigorta poliçesi, askerlik durum belgesi, kabul belgen, transkript vb.) toplamaya başlıyorsunuz. (Belgelerin hepsini tam hatırlamıyorum fakat, youtube ya da VFS'nin sitesinden vb. tam listesi alabilirsin)
Başvuruyu VFS Global üzerinden yapıyorsunuz, o yüzden daha belgeleri toplama aşamasındayken sitelerinden randevu aramaya başlayın çünkü gerçekten bu aralar çoook zor bulunuyor.

VFS'de sana önerebileceğim şey vize başvuru ücreti 91 dolar, kesinlikle 100 dolar götürme çünkü bozmuyorlar rezil oluyorsun iki saat bozacak adam arıyorsun.
Tüm belgeleri VFS'ye verdikten sonra pasaportunu alıyorlar ve 15-20 gün içinde adresine vize ile birlikte yolluyorlar. (Tabii onaylanırsa, onaylanmazsa zarfın içinde ayrı bir kağıt oluyor neden red yediğine dair.)