Hayat tecübesi ve mücadele konusunda sonuna kadar haklısınız hocam katılıyorum ama ne yazık ki eğitim ve adalet sistemi kötü. Üniversiteden mezun olduğu zaman 20 küsür yaşlarına gelmiş ve vasıfsız olan insanları görünce üzülüyorum. Sırf deneyimlemek için okumaktansa iş hayatına atılıp hayatı başka şekilde tecrübe etmek daha mantıklı geliyor.
Hocam evet haklısınız ama çabalayan bir şeyler başarmak isteyen insan üniversiteye gitse de işin sonunda başarılı olabilir iş hayatına atılsa da. Benim demek istediğim 20li yaşlar çok ileri yaşlar değil hocam insan kendini keşfetmesi gerekiyor.
Hep aynı çevrede kalırsa ve hiç konfor alanından çıkmazsa bu insan kendi istediği işi asla yapamayacaktır. Kendini keşfetmemiş bir insanın başarılı olması çok zordur önce insan ne istediğini bilecek bu da birazcık gözlemlemek ve yeni şeyler görmekle mümkün.
Yoksa para kazanmak kolay hocam bir kafede çalışırsın yine para kazanırsın bir fabrikada çalışırsın yine para kazanırsın.
Ama örneğin hizmet sektörünü çok seven bir insan garsonlukta uçuk paralar kazanırken.
Yazılımdan anlamayan sadece üniversitesinden mezun olmuş bir insan asgari ücretin 1-2bin₺ yukarısına çalışır ve her sabah küfür ederek işe gider gelir.