Herkes yerinde sağ olsun diye bir tabir vardır bizim buralarda. Ne kadar kötü olurlarsa olsunlar yine de Allah sağlıklı uzun ömür versin, baştan eksik olmasın derler. Sizin durumunuza benzer durumda bir arkadaşım var, 35 yaşında. "Babam ağzıma bir kaşık yemek sokmamıştır, kucağına oturup bir kere saçımı okşamamıştır." diye anlatırdı. 10 gün önce babasını kaybetti, cenaze günü, gömülürken, sonrasında göz yaşlarına hakim olamadı. "Her ne olursa olsun kaybedince çok zormuş, artık var olmadığını, hayatta olmadığını bilmek çok zormuş" diyor.
Ne yaşadığınızı siz bilirsiniz, tabi ki yaşamayan bilemez ama, böyle bir örnek olunca önümde, yazmadan edemedim.
Hocam elbette öyle. Ben kin tutmuyorum ama çok zoruma giden şey var. Baştan sona anlatsam çok fazla şey var ama neyse... Allah kimsenin ailesini başından eksik etmesin. Ölüm tartışılmaz bir gerçek, belki ben hepsinden önce ölürüm. Allah geride kalanlara sabır versin, bence ölüm diye bir gerçeklik olmasaydı hiçbir şekilde kıymet bilmezdik sanırım. Konuyu açan arkadaşa saygısızlık yapmak istemedim, yanlış anlaşılmasında. Allah rahmet etsin.