Konu sahibi doğru hatırlıyor bu olayı foruma ilk duyuran kişiler bizleriz (ben ve
@dogantuysuz; ). Ben maalesef memur olduğum ve mesleğim/görevim nedeniyle savcılık aşamasında değil, ancak iddianame kabul edilip ceza davası açıldığında uzlaşarak şikayeti çektirdim. (Memur olduğumu çoğu forum üyesi bilir ancak memuriyet detayımı forumda sadece
@GDerin; ,
@Alengirik; ,
@Feanorist; ,
@OzeL; ,
@iguanamehmet; ve reelde yüz yüze görüştüğüm 3 kişi daha bilir; çok dile getirmek istemiyorum)
Bizim başımıza olay geldiğinde buraya konu açıp detayları belirtmiştim. Hatta R10 avukatı
@MaRkS; Levent hocamla da uzun uzadıya konuşmuştuk. Benim konuyu açmam üzerine R10 footerdaki yasal uyarı değiştirildi.
Adamlar tamamen bir boşluk bulmuş buradan yürüyorlar.
@dogantuysuz hocamın da yukarıda dediği gibi gelen tepkiler ve oluşan kamuoyu nedeniyle geri adım atıp bazı kişilerin şikayetini bedelsiz çektiler, yoksa bu iş hukuk bürosunun başının altından çıkan bir iş değil, tamamen karikatüristlerin bizzat onayı ve girişimi mevcut. Onları bu konuda masumlaştırıp direkt avukatı itham etmek doğru olmaz.
Konuyla ilgili söylenecek çok şey var ama burada yazılanları
@dogantuysuz hocamın da belirttiği üzere takip ettikleri için gerek yok. Allahından bulsunlar.
Hiçbir sitenizde, sosyal medya hesabınızda karikatür barındırmayın. Eğer forum sitesi yönetiyorsanız mutlaka YS alıp BTK'ya bildirimde bulunun. Bu sayede forumda bir kullanıcının paylaştığı ve gözden kaçırdığınız içerik için sorumlu olmazsınız, yasal olarak içerik sağlayıcı değil yer sağlayıcı olmuş olursunuz. Benim olay buradan bile KYOK'a gitmesi gerekirken (TCK md. 20, Suçun Şahsiliği) savcı derinlemesine incelemeden davayı açmıştı.