Merhaba,

hocam tam bir Türk korku filmi senaryosu olmuş gerçekten yaşadığınız olay. Normalde bende sizin gibi düşünüp aldırış etmeyin bir şeyden etkilenmişsinizdir derdim ama eşinizle eş zamanlı benzer şeyler yaşadığınızı hesaba katarsak gerçekten bir şeyler yaşanmış gibi görünüyor. Geçmiş olsun, bir Ayetel Kürsi yeterli bu gibi durumlarda, kolay değil elbet ama fazla evham yapmanıza da gerek yok. Allah hepimizi korusun ve yardımcımız olsun.

karikaturname adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendinizi ve eşinizi boş yere korkutmayın hocam. Bu tür olaylar/anlatımlar genelde korkan beynin uydurması ve uydurduğuna da kendisinin inanması sonucu oluyor.
Cin, peri vs şeylerin insanın hayal dünyasında uydurduğu şeyler olduğunu bilin ve psikolojinizi bozmamak adına da saçma sapan hurafeler okumamaktan, dinlemekten uzak durun bir süre.
İnançsız olabilirsiniz hocam ama en azından inançlı insanlara ve değerlerine saygılı olun, deli diye kestirip atmayın. Yaşanılan olayın bilimsel karşılığı anca toplu histeri olabilir, o da kayda değer bir travma geçmişi olmayan gruplarda imkansız haliyle. Öyle bir durum olsaydı da arkadaş konuyla ilgili olabileceğini düşünerek burada bizlere aktarırdı.

Edit: Şimdi yanıtlara göz atabildim. Arkadaş çoğu kişi alaya alıyor, dalga geçmiş. Siz nasıl insanlarsınız ya? İnanmıyorsan en azından bilimsel karşılığını söyle de adamın içini rahatlatmaya çalış biraz. Ben müslümanım diyen kişi zaten bu tür şeylere inanır, inandığı kutsal kitapta yer alan şeyler bunlar, bidat bile değil. Dünyadaki milyarlarca müslüman sizin dalga geçtiğiniz bu olaylara inanıyorlar, saygı duyun biraz insanlara, inançlarına. Önceden inanmıyorum diyen adama saygı duyardım, en nihayetinde inanç manevi bir olay. O kişiler müslümanım diyen adamdan, çoğu hocadan felsefi yönden, mantık ve bilgi yönünden daha ileriydi. Artık neden inançsız olduğunu bile bilmeyen, sırf bazı şeylere karşıt olmak için veya umurunda bile olmadığı için inanmayan, cahil büyük bir güruh var zaten son yıllarda; artık çoğunuza saygı bile duymuyorum başlangıçta, ön yargıyla yaklaşıyorum.