Yıllardır apple kullanan onlarca defa servise cihaz vermiş bir kişi olarak söylüyorum, Apple bu tarz konularda inanılmaz hassastır en ufak bir sorun görmeleri durumunda bilgisayarı değiştirirler veya sorunlu parçayı komple değiştirirler onu değiştirmekle kalmazlar board'u klavyeyi vs. yenilerler. Air ve Pro arasında farklılıklar olmasının yanında bu bilgisayarlar oyun oynamayı seven bir kişi için zaten hiç uygun değildir.
Bir tane soğutucu stand alarak problemi hafifletmeyi deneyebilirsiniz ki ben hemen hemen 2015'den beri çıkan tüm macbook pro modellerini kullandım hiç oyun ile alakam olmamasına rağmen her zaman soğutucu stand ihtiyacı vardı bu cihazlarda.
Arkadaşınızın bulunduğu ortam ve sizin bulunduğunuz ortam arasında farklılıklar olabilir o karşılaştırma pek doğru değil, apple ekosisteminin en düşük performanslı birinci veya ikinci bilgisayarıdır macbook air kendisine çokta güvenip üstün performans beklemek pek doğru değil.
Daha büyük bir servise apple'dan randevu alarak tekrar gönderebilirsiniz apple servisleri çözemiyorsa sorun yüzde 99 bilgisayarda değildir.