İsteyen istediği fiyatı verir benim tilt olduğum tek nokta ''Öğrenciye iş verilecek'' diyip iyi niyetli gibi gözüküp ucuzdan iş yaptırmaya çalışmak. Yoksa adamın kafasındaki fiyat odur olabilir ona göre bir iş alır kalite düşük olur normal birşey
Hocam ona söylenecek söz tabi yok, yapan olursa yaptırır iş veren onda okeyim ben, tam durumu özetlemişsiniz.
İyi geceler, bende farklı bir sektörden konunuza dahil olayım. Makale sektöründe cidden bu durum çok yaşanıyor özellikle yani 4.00TL çok az bir rakam cidden insan uğraştığına değmeyecek ama bazı geri kafalı diyorum başka bir şey dememek için Whatsapp üzerinden 3 TL’ye 2.50TL’ye işler alıyor yemin ederim yazık arkadaşlar ya hadi bana ona buna gitmesini bırak harcadığınız emeğe zamana yazık sen bir daha o 1 günü, 1 saati, 1 dakikayı yada 1 saniyeyi yaşayabilecek misin? HAYIR
Evet makale sektörü kötü durumda satın alacak kişi arada bir iki anahtar kelime geçsin de bana minimum ücretten satsın diyerekten açıyorlar konuyu işini kaliteli yapıp örnek veriyorum 8TL ye 100 kelime yazıyorsa adam 100 kelimeyi 4 tlden yazana veriyor ama kaliteli olacak işi baştan savma yaptırıyor. Ne diyelim herkes ekmeğini yer diyerekten geçiyoruz bizde umarım kısa süre içerisinde herkes vaktin ne kadar önemli olduğunu ve içerisine emeğinde girdiğinde daha güzel şeyler olabileceğini anlar da değerinde ilerletir her şeyi.
işsizlikten kırılıyor ortalık napsın boş oturcama 50tl iyidir diyor. Halbuki hayatını satıyor ama mecburiyetten.
Yani gerçekten elektirk su faturası için bunlara mecbur kalanlar oluyor. ama ihtiyacı olmayıp da böle düşük fiyata çalışanları anlamak mümkün değil.
Hocam evet bu konuda gerçekten çok haklısınız ben evini geçindirmeye çalışanlara değil de aslında tamamen öğrenciyim diyerekten iş almaya ve piyasayı sarsacak kadar ücretin altında almasına kızıyorum. O 50TL işi almasa adam ya kendi yapacak yada ücreti arttıracak teklif üzerine gelen ücretten yaptıracak yarım saat olmadı bir konuya değerli bir üye yorum yapmış 2 saat gidecek 50TL değil de 200TL ye yapabilirim diye bu kişi vereceği emeğin ve vaktinin önemli olduğunu bilen birisi.