Merhaba,
Açıkcası bu aralar kısa videolar çok fazla insanın önüne çıktığı için aklıma gelen fikri paylaşmak istedim.

Fikir Nedir?
Belirli bir süre içinde kullanıcıya doğru/yanlış şeklinde cevap verilebilecek soru tarzlarını sorabilecek 10-15 saniye civarında videolar oluşturmak.

Süreç:
Soruları bulabileceğim bir veritabanı, API aradım. Trivia uygulaması vardı bir aralar hala var mı bilmiyorum. Buradaki soruların olduğu bir veritabanı, API tarzından bir araştırma yaptım. Sonuç olarak Opentdb adı altında bir site buldum. Buradan True/False adı altında seçeneği kullanarak soruları çekip video içine yazdım. Zaten dönen response içinde soruyu ve cevabı rahatça alabileceğimiz bir kısım var. Maksimum 50 tane soru alabiliyoruz ilk istekte böylelikle 50 tane video oluşturulabilir. Soru ve cevabın yerleştirileceği video şablonunu da ben kanva üzerinden hazırladım. Tabiki daha profesyonel gözükmesini isteyenler daha düzgün planlanmış düzenlemeler yapabilir. Sonrasında bu videolar youtube içinde planlanarak yükleme yapılabilir.

Zorlanılan Kısımlar:
Büyük ihtimalle çoklu cevap mantığını da yapılabilir. Ancak arkaplandaki yapılacak tasarım statik kaldığı için müdahele edemiyoruz. Bunun yanında gelecek sorunun uzunluğu hakkında da bir fikrimiz yok. Bu nedenle çoklu cevap mantığı işi zora sokuyor. Bu nedenle ben doğru/yanlış formatını seçtim.

Tabiki shorts için hazırlanan videolar aynı şekilde diğer platformlarda da paylaşılabilir.

Proje içeriği: Proje Kaynak Kodları

Örnek video çıktısı kaynak kodların bulunduğu linkte bulunuyor.

Kendim herhangi bir deneme yapmadım. Sadece aklıma gelen bir fikri yapabilir miyim diye bir denem yaptım. Bu fikir belki geliştirilerek daha mükemmel hale getirilebilir.