Üniversitede okurken size mesleğinizle ilgili tüm alanlarda teknik ve uygulamalı eğitimler verilir. Ardından staj ile birlikte bu alanda tecrübelenmeniz istenir. İnşaat Mühendisi olarak ilk başladığımda meslekten soğuduğumu hissettim. Tahmin edemeyeceğiniz kadar soğudum. Ben zaten yazılıma meraklıyımdır. Mesleğimi seçerken hobi olarak yürütürüm dedim. İşler beklediğim gibi gitmiyordu.
Taaki karayolu dersi alana dek.. Allah'ın yolu ilginizi çeker mi? Evet benim çekti. Saatlik; yol üzerinden geçen arabaların ortalamasını alarak, yıllık bazda yol projelendirmesi yapmak bu kadar mı ilgimi çeker? Asfaltın plent üzerinde üretim aşamalarını görmek bu kadar mı ilgimi çeker. Ya işçilerin çalışmasını izlemek, kamyona geri geri gel gel deyipte hooop demekde mi zevkli gelir? Vallahi gülen gülsün ben yaşadığım zevki tarif edemem. Dersin ardından KGM üzerinde yaptığım stajda ne kadar zevk aldım sizlere tarif edemem.
Burdan nereye geleceğim? Üniversite size genel tüm bilgileri öğretir. Siz ilginizi çeken alana yöneleceksiniz. İnanın yönelmeyecek olsam ben yönelemezdim. Sadece öğrenin uygulayın ve ilginizi çeken alanı takip edin. Bi yerde zaten ister istemez kendi kendinize yöneleceksiniz.