Bizim sektörde global piyasadaki gibi bir bilinç yok.. O yüzden 3 harf com alan adını bile 1000tl ye arayan olacaktır. R10 daki alan adı arıyorum bölümüne daha çok ibret almak için girilmeli.. Örneğin jenerik ve sektörel bir alan adı arıyorum bütçe 100k diyen bir arkadaş oldu. Direkt o sektore ait ek vs almamış com ve jenerik alan adini önerdim, nokta atışı yani.. xx.xxx bir seviye olarak.. Kendisinin bana dönüşü; 60 bintl olmaz mı şeklinde.. ! Sözde bütçeye bak.. Dönüşe bak.. Nadiren bilinçli kişiler geliyor, onları ayrı tutuyorum. Hiçbir bütçeli alan adımı bu çatı altında satmadım. Dışarıdan ulaşan kurumsal firmalara devrettim.. Neden buradasın derseniz eğer.. Alışkanlık.. Önceden böyle değildi, daha kaliteli bir bölümdü.. Eski günlere dönmek dileğiyle..
İkinci olarak, metaverse, 3.0 vs vs diyen arkadaşlar var. Kim öle kim kala.. Bu şekilde düşünecek olursak, uçan arabalar çıkacak neden dört teker araba alalım vs dememiz lazım. Hayaller ile plan yapılmaz. O zamanki gerçeklere göre yol çizilir. Global sektörde m$ lar ile alan adı alan firmalar kıt zekâ herhalde, akıllı olan hep biziz.. Ulaşamadığımız yeri yermek yerine nasıl daha iyi yaparız şeklinde mantıklı düşünmek sağlıklı olur. Öbür türlüsü kimseye fayda sağlamaz. Zamanında ve ileri görüşlü kişiler bütün premium alan adlarını almış ve zamanının değerine göre satışa sunuyor. Adam 100 e almıştır 500 istiyor, olabilir.. Zamanında sende 100 e yada 50 ye alabilirdin ! Arsa gibi düşünün. Zamanında nisantaşinda araba fiyatına bile denk gelmeyen rakamlarda arsa almış adamlar, şimdiki değeri ile filo kurarsın. O adama neden o rakama satıyorsun sen bunu zamanında bu fiyata aldın diyebilir misin !? Aynı mantık.. Bu her sektörde geçerli.. Bir ata sözü var "akıllı köprüyü arayıncaya dek deli suyu geçer".. Herşey gönlünüzce olsun.. ✋