Sigortam yok. Adresim Türkiye'de değil. 5 yıl önce çok kötü kredi skorum vardı. Gösterebildiğim bir maaş yok, çünkü kazancım Türkiye'de değil, Türkiye'de de yaşamıyorum. Türkiye'de kayıtlı gözüken hiçbir şey yok. Kredi puanım 1100 civarında. Yapı kredi 24000 TL, Garanti BBVA 10000 TL kart verdi. Şimdi kart limiti arttırmak için soruyorlar. 100.000 tl kredi açıyorlar doğrudan. 15000 + 5250 tl esnek hesap açıyorlar.

Bunu bu kadar yazmamın nedeni şu. Gerçekten sizi değerlendirirken, sizin puanınıza değil, kim olduğunuz bakıyorlar benim anladığım kadarıyla. Ayrıca, değerlendirdiğiniz şubenin de nerede olduğu önemli. Bazı muhitlerde insanlara gerçekten yardımcı olurlarken, bazı muhitlerde tamamen saçma sapan kişilikler sizleri karşılıyor. Aynı şekilde bankanın hangi banka olduğu da önemli.

Benim tecrübeme göre, güzel bir banka şubesine gidip, kişisel ve güzel bir diyalog kurmanıza bakıyor konu. Banka şubesi çalışanı, inisiyatif alıp sizi onaylatıyor. Sonrasında da sizin yapmanız gereken borçlarınızı takip etmek oluyor. Ancak, bazı bankaların banka şubeleri çalışanları hiç risk almıyor. Bu bankalarda şansınız daha düşük oluyor.

Uzmanı olarak yazmıyorum. Ancak yazdığım şey, sizin kredi puanınızın hiçbir işe yaramadığını doğruluyor.