Merhabalar geçen Ekim ayında kardeşim birinden telefon aldı iphone 11 pro max , bende kardeşimden alıp bir süre kullandıktan sonra bir arkadaşıma sattım. Bu sabah "YASAL UYARI" başlıklı bir mesaj geldi.

"****** IMEl nolu cihaz CALINTI dir en yakin kolluk kuvvetine teslim ediniz. B003"
Kardeşimin telefonu aldığı şahsa ulaşmaya çalışıyoruz. Fakat aradan 1 sene geçmiş bu süreçte kardeşim birkaç ay kullandı ben 6 aydan fazla kullandım bir sorun çıkmadı. Sattığım arkadaşın başına geldi bu durum. Kardeşim telefonu alırken faturayı almamış.9 bin civarına almıştı bende 15 bine sattım 2 ay önce. 1 defa apple servisine de verdim, garantisi mayıs ayının sonunda bitti. Şimdi aradan 1 sene geçmiş olmasına rağmen neden birden böyle bir mesaj gelir anlayabilmiş değilim. Ayrıca sizin telefonunuz çalınsa siz apple dan telefonu kolayca kapattırabilirsiniz. Bu işlemi hiç yapmıyorsunuz ama 1 sene sonra o telefon bir şekilde çalıntı durumuna düşüyor. Nasıl bir yol izlemeliyim acaba bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi?