A adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba normal değil tabii ki hocam suyun giderin ters tarafında birikmesi veya ters tarafa doğru meyillenmesi şu anda olmasa bile ileride suyun o alanın dışına da taşmasına sebep olur. O yüzden aynı renk fayans varsa kırdırıp hafif o tarafa doğru meyil verilecek şekilde yaptırmanız lazım zaten gören adam eğer dürüst ve işini ehli ise bu haliyle takmaz. Yok ben takar paramı alırım derdindeyse takar geçer sen de sürekli ulan şöyle mi yaptırsaydık böyle mi yaptırsaydık dertdertli durursun
Tekneli olarak 2 defa yaptırdım. (Evi aldığımda takılı olan kırıldı. 2.Tadilat yaptığımız için 90x90 sıkıştırdı orayı.) Ev benim olduğu için teknesiz olarak yaptırmak istedim. Teknesiz olarak da böyle bir problem var bende duşakabini taktırmadan çözmeye uğraşıyorum.

salimsevindik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Suyun bir yerde toplanıp kalması tabi ki problem. Eğimi gidere doğru yapılması gerekir ki su birikmesin. Duşakabin taktırmadan bu işlerden anlayan ustaya (Yaptırdığınız kişiye) bunu söyleyin yeniden yaptırın gerekirse.
Yarın gelecek hocam kıracak fayansı tekrardan yapacak.

helperman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Malesef zemin seramiğini yapan USTANIZ.! eğimi ayarlayamadığı için su farklı bir köşeye yuvarlanıyor süzgeçten gitmiyor. 2 seçeneğiniz var ya duştan sonra çekpas ile suyu süzgece iteceksiniz ya da böyle kullanmaya devam edeceksiniz. Yapan ustayı yeniden bulup suyun süzgece gitmediğini bu sorunu düzeltmesini isteyiniz gerçi şimdikiler pek umursamıyorda siz şansınızı deneyin. Ben daha bugün süzgeç sorunu yüzünden ustayla görüşüp çözmesini söyledim sözde düzeltti bakacağız.
Yarın gelecek hocam kıracak fayansı tekrardan yaptıracağım.

Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğimi ayarlayamamış işi yapan kişi. Su kalsın istemiyorsanız yeniden yapılmalı o zemin.
Yarın gelecek hocam kıracak fayansı tekrardan yaptıracağım.

Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tekneli bir tane yaptırmıştık onda da su kalıyor bu eğimle alakalı bir durum yeterince eğim vermezlerse su kalıyor.
Teknesiz modeli yaptırmayı düşünüyorduk ama var olan fayans eğimli değildi kırmak vs de uğraşmadık tekneli yapıtırdık eğim verdi adam ama sanırm biraz büyük olduğu için o eğim yeterli gelmedi
sonuç olarak birikiyor ama bunda giderin açıklığı da önemli diye düşünüyorum saç vs tıkıyor akışı.

eğim konusunda konuşun bence. biz yaptıralı 2 yıl oldu hala küfür ederek çekpasla kalan suyu itiyorum
Hanımla papaz olduk iyice hocam. 1 haftadan fazladır kabin yok. Aradım yarın geleceğini söyledi. Tekrardan yapacak inşallah olur.

mugurlu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba;
zemin ile ilgili arkadaşlar bilgiyi vermiş zaten, dediklerine katılıyorum ayrıca direk kalebodur üzerinde bu işlemin yapılması suyun zamanla aşağı sızmasına sebebiyet verebilir (başıma geldi) eğer zeminde işlem yapacaksanız mutlaka izolasyon yapın, yada çok geç olmadan tekneli duşakabin yapın derim, hayırlısı olsun.
Hocam izolasyon konusunda sordum ona dedi ki derz konulduğunda su da birikmezse su gitmez aşağıya. İzolasyon dediğiniz nasıl bir malzeme nereden alınıp nasıl uygulayacağız? Bu usta benim yıllardır hizmet verdiğim bir müşterim aynı zamanda tesisatçı. O yüzden soruyorum. Ne lazımsa alayım da yapıp kurtulayım.

Dipnot : Bende yazılımcıyım mesela fakat bana iş veren hiç dert çekememiştir Benim bu duşakabin imtihanım galiba.