11 gün daha çok yeni. Belki de sizin sunucu etkilenmemiştir. Sürekli bakım yapılıyor günaşırı. Buradan görebilirsiniz:
https://contabo-status.com/
Sürekli reklam çıkılan, yüksek hiti ve binlerce ürünü olan bir müşterime oradan VPS aldık 60 GB ramli en üst paketi. Her ay 1-2 gün, 6-12 saat arası kesiliyordu. Her sorduğumda bakım var, şuradan kontrol edebilirsiniz diyorlardı. Kontrol ediyorduk ve bakım olduğu yazıyordu attığım sitede. Canlı destek imkanı yok, ticketlere günler sonra yanıt veriyorlar. Bir haftadan uzun süre yanıt vermedikleri oluyor.
Onun yerine rocket.net woocommerce hosting paketlerini kullanın. VDS/VPS'ten daha fazla performanslı ve güvenli. Her şey hazır geliyor. Aylık 200$+ değerinde Cloudflare Enterprise entegrasyonu ve tüm Cloudflare Enterprise özellikleri Rocket.net hostinglerinde tamamen ücretsiz/hostinge dahil. Ticketlere gece-gündüz, 7/24/365 10-60 dakika arasında yanıt veriyorlar. Site taşımayı 50-100 gb olsa dahi ücretsiz yapıyorlar (yaptırdık). Canlı destekten anlık teknik destek imkanı var gecenin köründe dahi 7/24. WP Engine'in yeni ve büyük bir rakibi. Sosyal medyada yabancı optimizasyon gruplarında çok popüler. Çünkü efsanevi bir performansı var. Kendi sitem ve müşterilerimin orta-büyük ölçekli e-ticaret siteleri için kullanıyorum. Çok memnunum. Woocommerce, Elementor, Jetpack, Wordfence vb. en ağır eklentiler başta olmak üzere 62 aktif eklenti olan sitemde, 10 saniye içerisinde çok hızlı bir şekilde 30'dan fazla farklı sayfalarda sekmeler açıyorum admin panelinde. Sıfır kasma, donma, çökme... Üstelik hepsi 10-20 saniye arasında yükleniyor. Tek sekme açtığımda zaten 1 saniyeden kısa sürede yükleniyor. Böyle performansı hiçbir TR firmasında, değil paylaşımlı hostinglerde, VDSlerde dahi görmedim. WP Engine'de bu şekildeydi ama bu kadar iyi değildi. Bunlar da yetmezmiş gibi Layer 7 DDOS engellemesi sunuyorlar. Tabii WP Engine'de fiyatlar 25$'dan, Rocket.net'te 30$'dan başlıyor aylık. Ben aylık 34$ veriyorum onurozden.com.tr için.
İşin özü çok güzel bir atasözü vardır: Ucuz mal alacak kadar zengin değilim...