değerli dostlar kimsenin ticaretine hiç bir lafımız olamaz bunu bir kenara koyalım kim alır kim satar kimse karışamaz. ancak olay bir marka tescili olan marka sahibi, iki şirket sahibi olan türk vatandaşlarına olacak.
Bir markanız olduğunu varsayalım. Markanızın alan adını bir stokçu kayıt etmiş ve siz marka sahibi olmanıza rağmen bu alan adını alamayacaksınız. örneğin sizin kayıt ettiğiniz net.tr uzantılı alan adına benim hosting firmam var. bana 100tl ye alan adını satcakmısınız?Aynı durum şirket sahipleri içined geçerli.
Hali hazırda marka ve şirket sahipleri bu alan adlarını kullanabiliyor. Durduk yere bunları stokçulara 3 kuruşa satmanın ne anlamı var ki? Yazık değil mi bu ülkenin bir değerinin stokçulara satılmasına.
Hani com.tr alan adlarının herkese açık satışında bir yarar olur anlarım. derim ki hani gerçekten bir yararı var o yüzden satılıyor. tamam eyvallah. ancak stokcular dışında tek yararı olan kişiyi bana söyleyin. yok. zaten şirket sahibi isem alabiliyorum alan adını, marka sahibi isem yine alabiliyorum. o zaman niye stokçula 3-5bin dolar ödeyeyim?