Merhabalar, geçen hafta evlendim. Evde çalışmak istemiyorum, çünkü sessiz sakin ortamlarda ve karanlık ortamda verimli olarak çalışabiliyorum. Evlilik engel olmaya başladı ve sürekli evde olmakta evliliğe zarar vereceğini düşünüyorum. Şuan aylık krediler ve borçlar olarak 23-27K arası giderim var. PVP Server, adsense, adwords web tasarım üzerinden zaten giderlerimi rahatlıkla karşılayabiliyorum.
Evde durmamak için ofis tutmak daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Eve yürüme mesafesinde 30m2 cadde üzeri mutfağı ve tuvaleti olan bir yer buldum. Biraz masraf yaparak güzel bir hale geleceğine inanıyorum. Aylık kirası şuan için 4.750TL.
Sabah 8 akşam 6 olarak çalışmayı planlıyorum, bu süreç içerisinde hem kendi işlerimi yükseltebilirim hem de ek olarak tekrardan e-ticarete başlayabilirim. Ama birazcık endişelerim var, yeri geldiği zaman kazançlarım yarı yarıya düşüyor bu sefer içerden yemeye başlıyorum. Sizce 4.750TL kira ile ofise geçiş yapmak ne kadar mantıklı. Bu kira yıl sonunda belki 5.500TL bile olabilir.
Ek olarak ofise geçiş yaptıktan sonra şunları da yapmam lazım;
- klima taktırmam lazım, akşam güneşi çok fazla vuruyor.
- stor perde yaptırmam lazım,
- içerisi gözükmemesi için cama komple film çektirmek lazım,
- aydınlatma için Led ışık almam lazım,
- ufak tefek temizlik malzemesi lazım.
Aşağı yukarı 5-6K ek olarak masraf çıkacak. Kira çok fazla geliyor, galiba tek endişem bu. Fikirlerinize ihtiyacım var.
Hocam nerede yaşıyorsun? İstanbul leventte paylaşımlı ofisler var düşünürseniz.