fatih_buda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birtane de ben soyliyim.
Musteri olarak söylüyorum,
Adam iş verecek,yapacak olan kişi ise ilk sorduğu soru "bütçeniz ne kadar?"
Sanane arkadaşım benim butcemden.sen yapacağın işin fiyatini soyle kabul ederim yada etmem benim bileceğim iş.

Anlayana..
Merhaba,

fiyat teklifi iletebilmek için kabaca işin detaylarını öğrenmek ve müşteriye detaylı olarak ne yapılması gerektiğini, ihtiyaç duyulan araçları, gereksinimleri vb. şeyleri anlatmak gerekli. Büyük bir işte bu problem değil, toplantılar yapılır, ihtiyaçlar tespit edilir, piyasa araştırması yapılır ve sonunda fiyat teklifi iletilir makul ise iş alınır. Ortalama veya basit bir işte ise kabataslak ihtiyaç analizi yapılıp ortalama bir fiyat verilir ve müşteriye kısaca bazı detaylar anlatılır. Sorun şu ki ortalama bir iş için görece uzun bir görüşmenin ardından 10 Bin TL' lik iş için Bin TL gibi bir bütçe ayrıldığı duyulunca insan belirli bir noktadan sonra bütçeniz ne kadar diye sormak zorunda kalıyor. Çoğunlukla detaylara inmeden istenen işin basic düzeydeki hali için asgari fiyatım şudur şeklinde yazıyorum.

Edit: Burada işin hakkı 5 Bin TL, müşterinin bütçesi ne kadar yüksekse ona o kadar yüksek fiyat teklifi ileteyim şeklinde bir anlayış yok çoğunlukla, o anlayışa sahip kişiler üsluplarınca anlaşılır zaten, o kişiler ile iş yapmayın.