Birçok tasarımcı, aslında müşterilerine fark etmeden, el sallayıp veda ediyor.

Nedeni çok basit. Kanva. Hiçbir tasarım bilgisine ihtiyaç duymadan, Kanva'da harika görünen tasarımlar hazırlayabiliyorsunuz. İstediğiniz şablonu seçip, projenize aktarmanız yeterli. Ve bunların hepsi ücretsiz. Eee, durum böyle olunca sosyal medya yönetimi veya başka bir tasarıma ihtiyaç duyulduğunda herkes tasarımlarını Kanva'dan yapabiliyor. Ve, giriş ve orta seviyedeki tasarımcılar için tehlike zilleri çalmaya başlıyor. Zaten birçok tasarımcı, tasarımın değerlerine hakim olmadan indirdiği şablonu değiştirip, ben yaptım, diye paylaşıyor. Bu arkadaşlar için durumlar kötü. Çünkü farklılaşabilecekleri alan kalmıyor. Tüm yapabildiklerini, Kanva yapıyor. Hatta çok daha iyisini.

Tasarımcıların küçümsediği Kanva, gerçekten amatör bir yer mi? Tabi ki, değil. On binlerce profesyonel tasarımcı, sadece Kanva için şablonlar, tasarımlar, içerikler hazırlıyor. Geçen gün girdiğimde, yüz binlerce hemen her konuda içeriğin olduğunu gördüm. Şaşırdım. Kanva kendini çok geliştirmişti.

Bu gelişmenin içerisinde, eğer tasarımlarınıza güveniyor ve içerik üretmen sizin hayatınızın bir parçası ise mutlaka Kanva için içerik üretmeye, şablonlar satmaya başlayın. Bu çok geniş bir sektör. Bir tasarımcı için yaptığını konu tasarımını tek bir müşterisine satmaya harcayacağız zamanı, Kanva'da konu tasarımı şablonu oluşturabilir ve bunu hiçbir emek, zaman harcamadan satabilirsiniz. Bu alanlar, çok değerli ve terk edilmiş alanlar.

Son olarak sence, Kanva gerçekten tehdit mi uçsuz bucaksız fırsat mı?