fatih_buda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu uzadıkça uzayacak anlaşılan.ben kendi fikrimi söyledim herkez kendi fikrin de özgürdür.benim görüşüm ise bu şekildedir.bana butce soran kişiye ben hiçbir zaman iş vermem.
Cunki zamandan bahsediyorsunuz kusura bakmayın ama bu sizin isiniz ise bi zahmet aciklayacaksiniz cunki karşı tarafta ne yapılacağını bilecek.
Siz istiyorsunuz ki karsi tarafın çok parası olsun istediğimiz gibi biz yonetelim.
Parası yoksa hiç muhatap olmadan direk gönderelim.

Bana ters arkadaşlar.bir adama.is yapılacaksa adama gidipte bütçeniz nedir diye sorulmaz.sen markete gittiğinde kapıdan içeri girerken soruyorlar mi butcen ne kadar diye ?

Giriyorsun içeriye fiyatlara bakıyorsun kafana göre alabildiğini alıp gidiyorsun.bu işte buna benzer adam sana yapilacaklari söyler sende ekleyeceğin bisey varsa eklersin,önereceğin bise varsa önerirsin fiyatini da söylersin olur biter.

Unutulmamalidir ki dinlemeden,zaman ayırmadan hicbiryere varamazsınız.
Doktor bile önce dinler,sonra ilaç yazar,gerekeni yapar.
Verdiğiniz örnek ile yaptırmak istediğiniz şey çok farklı hocam.
Markete girdiğinizde hazır daha önce fiyatı belirlenmiş ürünü alırsınız. Yani şu an hazır bir script 400 lira ise almak istiyorum dediğinizde yazılımcı size bütçe sormaz zaten market gibi ödeme aşamasına geçersiniz direkt.

Evet. Bu iş bizim işimiz ve zaman ayırmamız gerekiyor ancak her şeyi baştan sona 2 3 saat konuşup gerekirse telefonla konuştuktan sonra olması gereken bütçenin çok çok altında teklif alınca bizim de vaktimiz boşa gidiyor. Bunu aylık 10 kişi yapsa iki üç günümüzü kim verecek geriye

Üstteki arkadaşın ve benim dediğim gibi projenize ait detaylı bir liste hazırlayın ve yazılımcı arkadaş ile paylaşın. Eğer bunu yaptığınız halde bütçe soruyor ise arkadaş hatalıdır. Ancak siz her şeyi tek tek anlatıp link ve resim atarak vakit alıyorsanız yazılımcının bütçe sorması doğaldır.

Bu durum hoşunuza gitmiyor ise tahmini bir bütçe verebilirsiniz 2 - 10 bin arasında bütçem var diye. Karşıdaki kişi 9800 falan çıkarırsa anlarsınız durumu