fatih_buda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence çok saçmalık hocam.benim bütçemin ne kadar olduğu kimseyi ilgilendirmez.ben yapılacak isi söylerim sende fiyatini söylersin anlaşırsam yaptırırım.isin uyanikligina kacipta 5 liralık isi nasil olsa bütçesi 50 tl diye 50tl fiyat vermeye gerek yok.
Yine kendimden ornek verim mobil uygulama yaptirilcak diye konu açtım bugün adamin bana sorduğu ilk soru bütçeniz ne kadar.gelde çıldırma.ben bu kişilere hayatta iş vermem.
İş için bir doküman hazırlayıp karşı tarafa iletirseniz gerekli fiyatı alabilirsiniz ama işi doküman olmadan o an anlatmak isterseniz bu uzar çünkü o işin birçok detayı olabilir . Yazılımcı da bunu bildiği için önce bütçenizi sorar çünkü boşa zaman kaybetmek istemez . 2 saat detaylar hakkında konuşup yazılımcı 500 lira deyince , müşteri " ama benim 20 liram var" derse vakit boşa geçmiş olur. Bir de bütçenize göre yazılıma ekstra özellik eklenmesi tavsiye edilebilir. Bu istediğiniz yazılım şu fiyatta ama isterseniz şöyle bir şey de ekleyebiliriz diye öneri sunabilir yazılımcı.