Herkese merhaba, uzun zamandır genel olarak haber-makale yazıyordum ama artık sıkıcı ve yorucu geldiğinden nisch sektörüne 1 hafta önce ilk adımımı attım. İlk önce yabancılardan nisch kelime ve ahrefs eğitimi aldım sonra ilk nisch kelimemi bularak yabancı bir sektörde giriş yaptım. Şuanlık 6-7 kelime buldum. Sırayla kuracağım çünkü hepsini aynı anda kurmaya çalışırsam mental yorgunluk olur diye sırayla gideceğim. Bu aşağıdaki bir haftalık analizim.
Her ay sonunda yeni analiz raporu ekleyip, üstelik site hakkında neler yaptığımı tek tek yazacağım. Bunu yapmamın sebebi süreklilik ve sorumluluk sürecini sağlayabilmek.
#1 Bir hafta önce yaptığım başlangıç:
- ABD lokasyonlu bir Server kurdum
- SEO-mobil uyumlu bir tema aldım. Ve editledim.
- Ana dil ingilizce. Diğer dillerde de aranması olduğu için multisite ekledim. domain/
- 3 Kategori ekledim.
- Nisch kelimemin serp sonuçlarından yola çıkarak anahtar kelimeyle, konu başlıklarını harmanladım.
- İlk hafta itibariyle seo uyumlu-özgün 38 içerik girdim.
- Google News ve Google Adsense başvurusu için eksiklikleri giderip başvuruya gönderdim.
- Site optimizasyonunu (hızlandırma vs.) news ve adsense onayı aldıktan sonra yapacağım. Şuanlık aşağıdaki metrix değerleri idare eder ama pagespeed şuanlık kötü.
- Ayrıca şuanda detaylı baktğımda nisch kelimemi destekleyen, içeriğimde geçen yardımcı bir keyword gösterim sayısını katlamaya başladı.
#2 Bir Haftalık Search Console Sonucu;
#3 Hızlandırılmamış, GTmetrix ve Pagespeed değerleri;
İçerik Sonrası Pagespeed:
Mobil: 32 /
Masaüstü: 84 (Onay sonrası tüm hatlarıyla optimize edilecek)