2.5 yıl boyunca bekar hayatı yaşadım hocam, çalışma odamda sigara içebiliyordum, evde istediğim şekilde oturabiliyordum gece istediğim zaman uyuyordum yeri geldiğinde günlerce uyumadan aldığım projeleri bitiriyordum. Elimdeki iş bitmeden yemek yemezdim, 2.5 yıl boyunca hep tek yaşadım evde tık ses yoktu. Şimdi bulaşık makinesi çalışsa dahi sinir oluyorum. Süpürge çalışıyor, evde birinin olduğunu hissedince işime odaklanamıyorum.
Evim zaten yeterince büyük hocam daha büyüğü yok diyebilirim. 135m2 3+1 şeklinde zaten 1 oda tamamen benim çalışma odam. 2 tane çalışma masam var.
En mantıklısı aylık 2.500TLden bir yer bulmak gibi geliyor. Starbucks, kooletif gibi yerlerde uzak bulunduğum yere.
O kadar iyi anlıyorumki bu durumu birebir yaşamış birisi olarak (Hem evlilik öncesi hem evlilik sonrası birebir aynı şeyler). Alternatifiniz olmaması lazım, kesinlikle ayırın iş yerinizi ve mevcut düzeninizi mutlaka korumaya çalışın, şuan evlendiğim ilk güne dönsem masrafını felan umursamaz gerekirse gece yarılarına kadar fazla çalışır ama o iş yerini ayırırdım.