2.5 yıl boyunca bekar hayatı yaşadım hocam, çalışma odamda sigara içebiliyordum, evde istediğim şekilde oturabiliyordum gece istediğim zaman uyuyordum yeri geldiğinde günlerce uyumadan aldığım projeleri bitiriyordum. Elimdeki iş bitmeden yemek yemezdim, 2.5 yıl boyunca hep tek yaşadım evde tık ses yoktu. Şimdi bulaşık makinesi çalışsa dahi sinir oluyorum. Süpürge çalışıyor, evde birinin olduğunu hissedince işime odaklanamıyorum.
Evim zaten yeterince büyük hocam daha büyüğü yok diyebilirim. 135m2 3+1 şeklinde zaten 1 oda tamamen benim çalışma odam. 2 tane çalışma masam var.
En mantıklısı aylık 2.500TLden bir yer bulmak gibi geliyor. Starbucks, kooletif gibi yerlerde uzak bulunduğum yere.
Süpürge makinesi iş yaptığınız vakitte sinir edebilecek gürültülere gerçekten sebep olabiliyor. Ben bu sorunu çözmek için aileme süpürge makinesi alırken 70 db altı bir model olmasına çok dikkat etmiştim. Eski makineden sonra, yeni makine de son ayarda çalıştırılmadığı sürece gerçekten yan odalardan o kasırga - hortum vari tufan sesi gelmemesi çok güzel bir şey. Ek olarak eşinizle bu tarz ses ve gürültüye sebep olabilecek durumlar için rica ederseniz sizin mola - tuvalet anlarınızda yaparak da belirli bir denge tutturabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bunun dışında öncesinde sese karşı bu kadar konsantrasyon ve stres problemleri yaşamıyorduysanız, yalnızlıktan çift olmaya geçmenin veya bu iş, gürültü, maddi yükümlülüklerin zihninizde oluşturduğu yükü, yorgunluğu psikoterapi, meditasyon ve spor gibi şeylerle hafifletmeyi de deneyebilirsiniz. Uzun vadede kesinlikle ev ile iş yerinizi ayırmak psikolojik ve iş kaliteniz açısından da verimli olacaktır fakat bunu sağlarken maddi, manevi ne kadar yumuşak ve dengeli bir geçiş yaparsanız hem manevi anlamda hem maddi anlamda daha rahat ve daha iyi bir süreç ve sonuç elde edersiniz bence.