Yanlış anlamazsanız illa ki tamamiyle sessiz, sakin, kimsenin olmadığı bir yer mi gerekiyor yoksa eşiniz ve ev ortamında misafir, temizlik veya sık sık rahatsız edilmek, bir şeyler sorulması mı sizi rahatsız ediyor? Eğer beyaz, hafif gürültü sizin için sorun olmuyorsa evlilik masrafları ve yükümlülüklerine ek olarak statik bu tarz bir ekstra düzenli gider oluşturmak yerine Starbucksları veya Coworking türünde ofis, oda hizmeti sağlayan firmaları düşündünüz mü? ( En azından geçici olarak )
Bir yetişkin olarak ne kadar ben ailemi ailemde beni sevse de anne, babamın evinde hissettiğim bu ev bana ait değil, benim hakimiyetimde değil duygusu evlilikte de devam ediyorsa insanlar nasıl evlenebiliyor, nasıl bu evlilikleri yürütebiliyorlar anlayamıyorum.
2.5 yıl boyunca bekar hayatı yaşadım hocam, çalışma odamda sigara içebiliyordum, evde istediğim şekilde oturabiliyordum gece istediğim zaman uyuyordum yeri geldiğinde günlerce uyumadan aldığım projeleri bitiriyordum. Elimdeki iş bitmeden yemek yemezdim, 2.5 yıl boyunca hep tek yaşadım evde tık ses yoktu. Şimdi bulaşık makinesi çalışsa dahi sinir oluyorum. Süpürge çalışıyor, evde birinin olduğunu hissedince işime odaklanamıyorum.
Daha büyük eve taşının ofis tutmaktansa
Evim zaten yeterince büyük hocam daha büyüğü yok diyebilirim. 135m2 3+1 şeklinde zaten 1 oda tamamen benim çalışma odam. 2 tane çalışma masam var.
En mantıklısı aylık 2.500TLden bir yer bulmak gibi geliyor. Starbucks, kooletif gibi yerlerde uzak bulunduğum yere.